SHOWET PÅ PRESSEKONFERANSE: Bill Murray kom rett fra filmpremiere i New York til ny filmpremiere i Berlin. Foto: Reuters

Bill Murray stjal showet igjen - med skilue

BERLIN (VG) I går stjal han showet med sår i hodet på filmpremiere i New York. I dag var han i Berlin med hodet dekket av en lue som lignet en norsk «Ready»-lue.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Bill Murray er alltid med når regissør Wes Anderson lager film - også i år. «The Grand Budapest Hotel» har verdenspremiere her i Berlin, og regissøren hadde samlet en lang rekke av sine skuespillere for å møte pressen. Det var usikkerhet om eksentriske Bill Murray skulle dukke opp.

Han var på filmpremiere for «Monument's Men» i New York onsdag, en film som også vises her i Berlin. Der dukket Murray opp med et blodig sår i bakhodet. Under dagens pressekonferanse hadde han dekket såret til med en blå lue med hvit kant, ikke ulik en såkalt «Ready»-lue.

Igjen stjal han showet med uventede svar og oppførsel som lokket frem latteren hos det store pressekorpset.

- Var dét pistolskudd? sa han plutselig midt i en setning da en av hans kolleger hadde pustet litt for hardt i mikrofonen slik at det hørtes ut som et smell.

Han fikk også spørsmål om hvorfor han alltid dukker opp i Wes Andersons filmer.

- Veldig lange arbeidsdager og veldig lav lønn. Det er en sånn crazy greie, du taper penger på en slik jobb. Fordi du bruker mer på tips enn du tjener. Men du får sett verden og vi bidrar til at Wes får utløp for sine drømmer. Så hvis vi dukker opp, får han det moro. Det er nok derfor vi dukker opp.

Wes Anderson avbrøt ham og avslørte at Murray ofte er med lenger enn han skal.

STILFULL REGISSØR: Wes Anderson, ulastelig antrukket for filmpremiere. Foto: Reuters

- Det var en gang vi spilte inn film i India. Bill skulle være med tre dager, men det endte opp med kun én. Men han oppholdt seg i India en måned!

- Nei nei nei, det er ikke sant! Jeg ble faktisk fløyet tilbake fra India og fløyet tilbake for å jobbe i nitti minutter. Så til sammen var jeg i India en måned og jobbet noe som tilsvarer syv timer og 18 minutter, sa Murray og fortsatte ustanselig, «liksom-oppgitt».

- Og så «Den fantastiske Mikkel Rev», skal vi snakke om den? Først jobbet vi på en bondegård. Så måtte jeg fly til England for å være der en uke for å gjøre voiceover, 20 minutters arbeid! Så måtte jeg tilbake igjen! Til Paris! Der hadde jeg 19 minutters jobb.

LAGER SITT HELT UNIKE UNIVERS: Wes Anderson er kjent for sine spektakulære sett og kostymedesign. Her er er et bilde fra hans nye film "The Grand Budapest Hotel", med Ralph Fiennes i hovedrollen. Foto: Fox Films

Handlingen i «The Grand Hotel Budapest» er satt til mellomkrigsårene i det fiktive østeuropeiske landet Zubrowka. Filmen handler om resepsjonisten Gustave H, som arver et svært kostbart renessansemaleri av en eksentrisk gammel dame - og får alle hennes arvinger på nakken.

Bill Murray spiller en av lederne i «Society of the Crossed Keys», en orden av gamle resepsjonister som etter hvert må hjelpe Gustave H.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder