NESTE PAR UT: Norske og svenske kongeeksperter tror ikke det tar lang tid før den prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gjør forlovelsen offisiell. Foto:Lise Åserud / NTB scanpix

Den svenske prinsen kan være hemmelig forlovet

Konge- og hoffeksperter spekulerer i om Carl Philip (34) og Sofia Hellqvist (28) allerede er forlovet.

Jennifer Bråthen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Sveriges prinsesse Madeleine og finansmannen Chris O'Neill giftet seg nylig. Nå tror konge- og hoffeksperter at prins Carl Philip og hans Sofia snart vil slippe nyhetene om at de allerede er forlovet.

Den norske kongeeksperten, Kjell Arne Totland, har spekulert rundt forlovelsen i flere uker på Tv2s Kongeblogg.

- Jeg tror det er stor sannsynlighet for at prins Carl Philip og hans samboer Sofia Hellqvist allerede er hemmelig forlovet, sier Totland til VG.

Venter på offisiell forlovelse

Kongeeksperten tror ikke det er lenge til de gjør forlovelsen offisiell.

- Det er slett ikke uvanlig at dagens unge, kongelige frir og forlover seg i hemmelighet - måneder før kunngjøringen. Det har vi tidligere sett både her hjemme og i Sverige. Og vi husker jo alle at William og Kate avslørte på forlovelsesdagen at hun fikk Dianas ring på en safari i Afrika, avslutter Totland.

Også svenskene er i full gang med å spekulere rundt forlovelsen.

- Det er mulig prinsen og Sofia allerede er forlovet, i så fall holder de det hemmelig. Jeg har ikke sett noen av dem med ring, sier Aftonbladets hoffekspert, Jenny Alexandersson, til Klick ifølge svenske Aftonbladet.

I gang med forberedelser

Ifølge svenske Expressen er Hellqvist godt i gang med prinsessekolen. Det svenske hoffet har en suksessfull tradisjon for å hjelpe ikke-kongelige med å komme inn i kongehusets miljø.

Da Silvia var ny dronning, fikk hun stor hjelp av overhovmesteren Alice Trolle-Wachtmeister. Før bryllupet mellom kronprinsesse Victoria og Daniel var det Jan-Eric Warren, brigadegeneral og seremonimester ved det svenske hoffet, som hjalp Daniel med prinseskolen.

Kjell Arne Totland skriver på sin blogg at Carl Philip og Sofia har vært samboere i lang tid. Kongeeksperten mener at Hellqvist for lengst er tatt inn i kongefamiliens varme.

- Når man sier at noen går i prinse- eller prinsesseskole, betyr det først og fremst at man får hjelp og støtte av hoffet - og kan spørre dem til råds i saker man lurer på - for eksempel etikette, sier Totland.

Han påpeker imidlertid at det er stor forskjell på hva prins Daniel og vår egen kronprinsesse Mette-Marit måtte lære seg i forhold til hva som vil kreves av Sofia.

- Daniel og Mette-Marit giftet seg begge med tronfølgere og skulle forberedes til en sentral plass i offentligheten. Dette gjelder Carl Philip og hans Sofia i mye mindre grad, avslutter Totland.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder