KOMIKERLEGENDE: Joan Rivers i 2009, da hun lanserte «Comedy Roast with Joan Rivers» ved TV-messen Mipcom i Frankrike. Foto:Lionel Cironneau,Ap

Joan Rivers obduksjonsrapport er klar: Døde av oksygenmangel til hjernen

Ifølge rettsmedisineren, døde den amerikanske komikeren etter en normal komplikasjoner under et inngrep. Rivers var da bedøvet med samme medikament Michael Jackson døde av.

Artikkelen er over fem år gammel

Joan Rivers døde 4. september, i en alder av 81 år, av det rettsmedisineren i New York kaller «en forutsigelig komplikasjon» ved en medisinsk behandling.

Ifølge Fox News er det nå fastslått at dette er den endelige dødsårsaken. Komplikasjonen førte til oksygenmangel, som igjen førte til hjerneskade.

28. august hadde Rivers time ved Yorkville Endoscopy i New York, hvor hun fikk gjennomført en endoskopiundersøkelse av strupen, stemmebånd og spiserøret. Ifølge rapporten Fox har fått tilgang til, skal Rivers da ha blitt bedøvet med middelet Propofol, for å evaluere endringer i stemmen hennes.

Under undersøkelsen fikk Rivers hjertestans, og ble fraktet til Mount Sinai-sykehuset hvor hun ble holdt kunstig i live i flere dager før hun døde.

Propofol er et korttidsvirkende intravenøst anestesimiddel som blir brukt til narkose ved medisinske inngrep. Det er det samme stoffet Michael Jackson hadde en høy konsentrasjon av i blodet da han døde, og en norsk lege fortalte da at medikamentet ikke skal brukes utenfor sykehus.

– På grunn av faren for at det kan oppstå lavt blodtrykk og forbigående pustestans er det viktig at man bare bruker det under nøye overvåkning fra leger og sykehuspersonell som er kjent med bruken av bedøvelsesmiddel, fortalte Steinar Madsen ved Statens Legemiddelverk til VG da.

Joan Alexandra Molinsky, som Rivers egentlig het, fikk sitt gjennombrudd som gjest i «The Tonight Show» i 1965. Hun er også kjent fra blant annet reality-serien «Joan & Melissa: Joan Knows Best?» med datteren Melissa Rivers, og jobbet fram til hun døde på TV-serien «Fashion Police» med blant annet Kelly Osbourne.

En bråte stjerner hyllet komikerlegenden da nyheten om hennes død ble kjent.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder