LAGT NED: Den iranske avisen Mardom e-Emruz tvangsdenlegges av en iransk domstol på grunn av denne forsiden. Foto:Behrouz Mehri,Afp

Skuespilleren viste sin støtte til Charlie Hebdo-ofrene: Iransk avis tvangsnedlegges etter å ha trykket bilde av George Clooney

Da den iranske avisen trykket et bilde av skuespilleren fra Golden Globe-utdelingen, med et «Je Suis Charlie»-merke festet på dressen, fikk myndighetene i landet nok.

Marthe Berg
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Iranske myndigheter har besluttet å tvangsnedlegge avisen Mardom e-Emruz, etter at de trykket bildet av George Clooney på forsiden av avisen.

Clooney er en av mange som har vist sin støtte til terrorofrene, etter det brutale angrepet på det franske satiremagasinet Charlie Hebdo 7. januar.

Da den prestisjetunge prisutdelingen Golden Globe gikk av stabelen natt til 12. januar, norsk tid, bar skuespilleren, som mottok en ærespris under utdelingen, et «Je Suis Charlie»-merke på smokingen sin på den røde løperen.

JE SUIS CHARLIE: Skuespiller George Clooney var en av mange som viste sin støtte til terrorofrene i Paris, på den røde løperen under Golden Globe. Her sammen med kona Amal Clooney. Foto:Mark Ralston,Afp

Sjefredaktøren for den iranske avisen, Mohammad Ghoochani, forteller til nyhetsbyrået Tasnim at avisen hans har blitt tvunget til å legge ned, skriver The Independent.

Det er en iransk domstol som har felt den endelige dommen over avisen.

Begrunnelsen fra domstolen er at de mener avisen har publisert antiislamsk materiale, og at de støtter trykkingen av Muhammed-karikaturene ved å trykke bildet av Clooney.

Iran har fordømt angrepet på Charlie Hebdo, men også publiseringen av karikaturene av profeten, som de omtaler som en krenkelse av islam, skriver avisen.

Da 170 eksemplarer av den siste utgaven av satiremagasinet ble lagt ut for salg på en Narvesen i Oslo, gikk folk mann av huse for å sikre seg et eksemplar.

Les alt om terrorangrepet mot Charlie Hebdo her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder