FINALEKYSS: En lykkelig Pål Rake fikk gratulasjoner av kjæresten Ellen Andersen etter "The Voice" fredag kveld. Foto: Frode Hansen

The Voice: Rake veien til finalen

Med hele familien i ryggen overbeviste Pål Rake (24) fra Egersund og gikk rake veien til The Voice-finalen etter sin versjon av deLillos' «Kokken Tor».

  • Stein Østbø

Artikkelen er over seks år gammel

- Akkurat nå føler jeg bare en ubeskrivelig glede. Jeg ble fullstendig tatt på senga, sier Pål Rake til VG etter sendingen der kjæresten Ellen Andersen knapt kunne få gratulert og kysset han mange nok ganger.

- Jeg trodde virkelig Kristian (Kristiansen, Påls utfordrer i Espen Linds team, red.anm.) skulle dra dette i land. Jeg hadde planlagt alt jeg skulle si når jeg røk ut, jeg har lagt planer for neste uke og hadde ikke tenkt på hva jeg skulle si om jeg gikk til finale. For det trodde jeg ikke! Jeg skjønner ingenting akkurat nå, sa en overlykkelig Pål Rake etter finalen, der mor Inger, far Tor-Inge og bror Asbjørn var til stede, foruten kjæresten Ellen Andersen.

En annen som var stolt fredag kveld var Kåre Djupvik, far til Knut Marius som også gikk videre i går.

STOLT FAR: Kåre Djupvik kunne glede seg med sin sønn Knut Marius som gikk rett til finalen av "The Voice". Foto: Frode Hansen


- Men overraska er jeg ikke, selv om han har ligget i influensa hele uka. Han har jo sunget siden han ble født, så jeg var sikker på at han ville komme høyt opp, sa Kåre Djupvik til VG etter sending.

Det var stilt store spørsmålstegn ved Knut Marius Djupvik (25). Han hadde vært syk i bihulebetennelse hele uka, men var tilfreds med egen innsats i pausen, mens han tygget eucalyptus og bedyret at helsetilstanden var på vei tilbake til normalen.

- Jeg var ikke så høy i hatten senest på prøvene tidligere på dagen, men det er rart med det - når adrenalinet slår inn, glemmer du at du har vært syk, sa Knut Marius som hadde valgt en låt med høyt energinivå, Phoenix" med Fall Out Boy.

TAKKET BINDAL: Adrian Jørgensen trosset nervene og tok finaleplass på vegne av seg selv og hjembygda Bindal. Foto: Frode Hansen


21 år gamle Adrian Jørgensen kunne ikke annet enn å takke hjembygda Bindal.

I går hadde en hel busslast fra hjembygda tatt turen til Oslo for å heie frem Adrian.

- Det var litt ekstra nerver i kveld, jeg måtte jo prøve å imponere dem som hadde kjørt 14 timer i buss for å komme hit. De backet meg hundre prosent, sier Jørgensen.

Adrian gikk altså til neste fredags finale sammen med Knut Marius Djupvik, Tor Kvammen og Pål Rake.

Denne gangen hadde Adrian Jørgensen valgt seg Justin Timbelakes «Mirrors», mens det i salen ble løftet en plakat med påskriften «Bindal Lieber», altså med klar adresse til en annen Justin, nemlig Bieber.

- Jeg bruker begge som referanser. Så lenge det låter bra og fett, spiller det ingen rolle hvilken Justin det er, sier Jørgensen som kanskje fikk den aller beste tilbakemeldingen fra mentorene av Lene Nystrøm som slo fast at han definitivt har pop-genet i seg.

Den klareste vinneren i semifinalen var kanskje likevel mentor Tommy Tee som fikk fremføre sin ferske "Askepot" med Vinni som makker i beste TV2-sendetid. Legg merke til låttittelens skrivemåte; her er det to modne menn som bedriver selvransakelse i voksen alder når det bare er asken igjen av pot-en...

LYKKELIG FAMILIE: Familien Rake fra Egersund hadde en god kveld fredag. Fra venstre Tor-Inge Rake, Inger Rake, Ellen Andersen, "The Voice"-finalist Pål Rake og Asbjørn Rake. Foto: Frode Hansen

Flere artikler

  1. Adrian i finalen: - Takk Bindal!

  2. Lene: - Malin er noe spesielt

  3. Knut Marius fra «The Voice» slått ut av sykdom

  4. Aqua-Lene beklaget «babling»: - Formen var ganske shaky

  5. Aqua-Lenes lærling vant «The Voice»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder