KJENT FJES: Vanessa Hudgens, her fra Vanity Fairs Oscar-fest i Beverly Hills i februar i år. Noen dager tidligere publiserte Hudgens bildet på instagram som hun nå er bøtelagt for. Foto: REUTERS/Danny Moloshok

KJENT FJES: Vanessa Hudgens, her fra Vanity Fairs Oscar-fest i Beverly Hills i februar i år. Noen dager tidligere publiserte Hudgens bildet på instagram som hun nå er bøtelagt for. Foto: REUTERS/Danny Moloshok

«High School Musical»-stjerne fikk bot etter instagrambilde

Skuespiller Vanessa Hudgens (27) måtte betale for seg da fansen avslørte at hun hadde gjort hærverk.

Kari Mette Hole
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Et hjerte risset inn i sten førte til en smertelig bot på 1000 dollar (cirka 8000 kroner) for skuespiller Vanessa Hudgens. Det melder nyhetsbyrået AP.

Det var rundt valentinsdagen i år at skuespiller Vanessa Hudgens la ut et romantisk bilde på sin instagramkonto hvor hun hadde karret inn et hjerte med sitt eget og kjæresten Austins navn inni på en rød fjellvegg i Sedona, Arizona, der paret ferierte.

Rissingen i de særegne røde fjellene som trekker mange turister til nord-Arizona hvert år, er ulovlig og kan medføre straff på inntil seks måneder i fengsel og 5000 dollar i bot.

Slettet bildet

De fleste som foreviger sin kjærlighet i steinveggene aldri blir oppdaget. Men da Hudgens delte bildet åpent med sine 18 millioner instagramfølgere var det flere som reagerte på den ulovlige aktiviteten og meldte fra til media. Dermed ble også myndighetene oppmerksom på stjernens ulovlige fjellskriblerier.

Hudgens ble dømt til å betale en bot på 1000 dollar for vandalisme på den nasjonale naturscenen. Hun innrømte å ha brukt en stein til å tegne inn hjertet i fjellveggen og hjalp skogsoffiserene med å finne stedet det var gjort.

Skuespilleren har nå fjernet bildet fra sin Instagram-profil.

Pengene går til den frivillige organisasjonen Friends of the Forest, og skal brukes til å restaurere skadene i fjellet.

MÅTTE BETALE: Skuespiller Vanessa Hudgens fikk bot for å ha skriblet et hjerte i en fjellvegg i Arizona. Her fra Los Angeles i 2008. Photo: ODuran/Fame Pictures/STELLA PICTURES Foto: Fame Pictures Stella Pictures

Mistet faren

Det har vært et tøft år for Hudgens, som er mest kjent for rollen som Gabriella i "High School Musical"-filmene. I februar i år fikk hun mye ros for prestasjonen hun gjorde i rollen som Betty Rizzo i musikalen «Grease», som ble fremført på direkten for millioner av TV-seere på FOX TV i USA.

Men bare timer før Hudgens gikk på scenen, døde faren hennes av kreft.

«I kveld gjør jeg showet til ære for ham», skrev Hudgens på Twitter like for start.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder