HJERTEVARM: Gandolfini sponset gymnastikk-trening og kostilskudd for vennes autistiske gutt mens han levde. I testamentet fremkom det at Gandolfini har satt av 50.000 dollar som vil bli brukt i et fond til 12-åringen. Foto: Matt Sayles/ap

Gandolfini etterlot 50.000 dollar til venn med autistisk sønn

Den generøse «Sopranos»-stjernen tenkte på barnet til vennen sine.

Silje Fjeldstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Den godhjertede Gandolfini etterlot 50.000 dollar i testamentet sitt til sin nære venn Doug Katz som har en tolv år gammel autistisk sønn. Det skriver New York Post.

Skuespiller James Gandolfini, best kjent for rollen som Tony Soprano, døde brått i Italia 19. juni, 51 år gammel av hjertesvikt.

- Sjokkert

- Jeg ble sjokkert, sier Katz, faren til den autistiske sønnen, til avisen om disposisjonen som han fikk høre av Gandolfinis enke, Deborah Lin, over telefon.

- Han er min sønns skytsengel, sier faren til avisen.

Doug Katz har tidligere bodd med Gandolfoni, og forteller at stjernen alltid har vært snill mot sønnen hans, Andrew.

- Han skaffet Andrew kosttilskudd, og alt Andrew trengte for å leve et bedre liv. Han sponset også gymnastikk-trening for sønnen min, sier Katz til avisen.

- Han sa alltid «hvordan kan vi hjelpe?» og «hvordan kan vi gjøre det bedre?» forteller faren til gutten om den generøse Sopranos-skuespilleren.

Den snilleste

- Jeg ville heller hatt han i live enn pengene hans, du kunne aldri møtt en snillere mann i verden. Han var limet som holdt oss sammen, forteller en trist Katz.

Den generøse Gandolfini etterlot også 100.000 dollar til sin unge gudsønn Robert Parish, som er barnet til hans gamle venn Brittany.

Gandolfinis formue ble estimert til å være på svimlende 70 millioner dollar. Mesteparten av boet vil tilfalle hans elskede sønn Michael (12) og datter Liliana på åtte måneder. Også kona Debrah Lin og hans to søstre vil få sin del. Det samme gjelder hans personlige sekretær og assistent.

Minnes den gode tiden

Den nære vennen Doug Katz sier han vil opprette et fond for den autistiske sønnen med pengene han fikk fra Gandolfini.

- Hver sommer pleide vi å dra ned til strandhuset hans i Jersey Shore, forteller Katz.

- Jim pleide alltid å aktivisere Andrew til å gjøre noe, og vi hadde det så fint, erindrer han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder