Stjernespekket Hollywood-premiere i Fredrikstad ** Ari Behn stilte i rød kjortel: Jeg unner Harald alt ** Aune Sand stilte i underbuksa på utsiden av skinnbuksa ** Morten Harket kom med kjæresten

Harald Zwart og kona Veslemøy hyllet i hjembyen

FREDRIKSTAD (VG) Hollywood-regissør Harald Zwart (48) ble mottatt som en ekte filmstjerne av kjendisene og fansen i hjembyen Fredrikstad.

  • Martine Haug Nysether
  • Marcus Husby

Artikkelen er over seks år gammel

I kveld ble den røde løperen rullet ut i Zwarts hjemby for premieren på hans femte Hollywood-film «Skyggejegerne: Demonenes by».

- Det er veldig morsomt å være her og det er alltid koselig å komme tilbake hit. Dette er siste stopp for oss og det er fantastisk å få en slik mottakelse, sier Zwart.

- Jeg er veldig takknemlig for alle som har møtt opp. Jeg elsker Fredrikstad, legger kona Veslemøy til.

Flere hundre hylende fans møtte opp med eksemplarer av boken bak filmen, og kjendisene kom gående på den røde løperen som var lagt ut foran Fredrikstad kino.

Blant de celebre gjestene var Zwarts gode venn Ari Behn, som i går festet med forfatterfiffen i Oslo . Han kom sammen med sin kone, prinsesse Märtha, og deres venninne, popstjerne Lene Marlin.

Behn var full av lovvord om sin gode regissør-venn.

- Han er briljant, jeg unner Harald alt.

- Jeg tror heller ikke folk i Fredrikstad skjønner hvor stort dette er. Stjernene kommer hit bare på grunn av av Harald, sier Behn.

Prinsesse Märtha koste seg også i folkemylderet i Fredrikstad.

- Det er fantastisk å være her. Harald er utrolig dyktig, smiler hun.

- Penger, penger

Første kjendis ut på den røde løperen var kunstner Aune Sand. Han kom sammen med sønnen Andrey, og overrasket alle med sitt dristige premiereantrekk.

- Jeg har alltid drømt om å dra på en premiere i underbuksa.

- Jeg har på meg en skinnbukse fordi det er det nærmeste du kommer dyr. Valgte å gå for en skinnbukse under bokseren av hensyn til alle de gamle damene som er tilstede, jeg er snart 50 år, sier Sand.

Komiker Bård Tufte Johansen smilte lurt da han fikk spørsmål om hvordan han tror Harald Zwart får alle superstjernen til å reise fra Hollywood til Fredrikstad.

- Penger, penger. Nei da, ler han.

- Dette er jo den store amerikanske drømmen: Det å komme fra en liten by og gjøre suksess. Jeg tror det apellerer til dem, sier han.

Skuespiller Lily Collins, som spiller hovedrollefiguren Clary Fray, Jonathan Rhys Meyers og Jamie Campbell Bower, som spiller Jace, tok seg god tid på den røde løperen.

Kraftig kritikk

Den norske regissøren Harald Zwart har fått hard medfart av amerikanske anmeldere. Selv er han klar på at det er helt andre han lager film for.

- Filmen ligger som nummer én på kinotoppen i USA. Det er det som teller. Jeg bryr meg ikke så mye om kritikkene. Jeg var mest nervøs for fansen. Når de er fornøyd, er jeg letta, sa Harald Zwart til VG etter den kraftige kritikken.

Sammen med kona og produsent Veslemøy Zwart ble han hyllet som superstjerner under premieren til filmen «Mortal Instruments» i Hollywood natt til tirsdag.

Før premieren på den legendariske kinoen Arclight Cinerama Dome ble ekteparet Zwart hyllet av fansen og ekteparet tok seg tid til å skrive autografer og hilse på fansen.

Enorm fanbase

«Skyggejegerne: Demonenes by» er første film basert på bokserien «The Mortal Instruments», skrevet av den amerikanske forfatteren Cassandra Clare. Bøkene har en enorm fanbase verden over, og leserne har høye forventninger til filmen.

Etter kjempesuksessen til «Twilight»-serien, knyttes det stor interesse i Hollywood til hvorvidt «Skyggejegerne» nå vil overta stafettpinnen og regjere fantasy-tronen. Ekteparet Zwart har allerede signert avtale om å lage en oppfølger. Selv om Harald ikke tør spekulere i hvor stort fenomen filmserien kan bli, har kona og produsent for filmen, Veslemøy, forhåpningene klare.

- Bøkene har allerede en stor fanskare. Hvis alle de henger med på filmens verden, så er det jo noen millioner mennesker, sa hun under premieren i Los Angeles.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder