Harrison Ford skadet i flykrasj

Måtte nødlande etter motorfeil

Sønnen: Han har det OK

Vitne: Hadde blod i hele ansiktet

Filmstjernen Harrison Ford er innlagt på sykehus etter en dramatisk flystyrt i California. Ifølge sønnen går det greit med 72-åringen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Fords småfly krasjet på en golfbane i Venice i California rundt klokken 23.20 torsdag kveld norsk tid. Han fløy solo da han krasjlandet, og ingen andre personer kom til skade.

Flere amerikanske medier meldte først at Ford var kritisk skadet, mens brannvesenet i Los Angeles beskrev senere skadene som moderate. Ford skal ha vært bevisst og pustet da nødetatene kom til stedet.

PILOT: Skuespiller Harrison Ford. Foto:REUTERS,

72-åringens sønn, Ben Ford, skrev ved 02-tiden norsk tid på Twitter at det går bra med faren.

- Jeg er på sykehuset nå. Det går OK med pappa. Han er mørbanket, men OK. Han er akkurat den mannen du tror han er. Han er en utrolig sterk mann, skriver Ford.

Han takker også for all støtten faren har fått.

https://twitter.com/ChefBenFord/statuses/573649772583591937

Også Frank Marshall, som var produsent på en av Indiana Jones-filmene, skriver på Twitter at det går bra med 72-åringen.

- Glad for å kunne meddele at Indy har det bra, skriver han.

ALVORLIG: Flyet krasjet på golfbanen Penmar i Venice i California rundt klokken 23.30 norsk tid. Piloten skal ha blitt kjørt til sykehus med ambulanse etter uykken. Foto:Lucy Nicholson,

Skader i ankel, bekken og arm

En kilde tett på familien TV-kanalen KTLA har snakket med, bekrefter at det etter forholdene går bra med filmstjernen.

- Det går bra, han har bare fått noen flenger, sier vedkommende.

Ifølge KTLA ble Ford operert for skader i ankelen og bekkenet etter ulykken. Kilder NBC har snakket med, sier at Ford også brakk en arm.

Litt før klokken 04 norsk tid sendte Fords management ut en pressemelding om ulykken. Der bekrefter de at 72-åringen fikk motorproblemer like etter avgang.

- Han hadde ingen andre muligheter enn å nødlande, noe han gjorde på en trygg måte. Han var forslått og ble tatt med til sykehus for medisinsk behandling. Skadene er ikke livstruende, og det er ventet at han vil bli helt frisk igjen, skriver Ina Treciokas i pressemeldingen, som er gjengitt av Buzzfeed.

Alvorlige hodeskader

NBC skriver at Ford fikk en rekke flenger i hodet i ulykken, og kan også ha fått bruddskader.

- Han hadde blod i hele ansiktet. To leger behandlet ham på stedet. Jeg hjalp til ved å legge et teppe under hoften hans, sier golfbaneansatte Howard Tabe til NBC.

Golfbanen flyet styrtet på, ligger like vest for Santa Monica flyplass, og flyet skal ha styrtet like etter avgang.

Ifølge Los Angeles-politiets talskvinne Nuria Vanegas skyldtes flystyrten en teknisk feil i flyet. Det skriver Reuters. Den amerikanske havarikommisjonen National Transportation Safety Board (NTSB) skriver på Twitter at de vil etterforske flystyrten.

Et vitne til ulykken sier til AP at motoren i flyet sviktet kort tid etter avgang.

- Jeg så flyet ta av, og så umiddelbart at motoren begynte å frese og så stoppet helt. Flyet stupte så mot venstre og krasjet like ved det åttende hullet, sier Jeff Kuprycz.

Buzzfeed har publisert et lydklipp av det som trolig er radiokontakten mellom Ford og tårnet på flyplassen.

- Motorfeil. Returnerer umiddelbart, sier stemmen på opptaket.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UNDERSØKER: Den amerikanske havarikommisjonen kan etterforske ulykken. Foto:Lucy Nicholson,Reuters

2. verdenskrig-fly

Flyet som styrtet var et gammelt treningsfly av typen Ryan PT-22 Recruit. Flyet stammet fra 2. verdenskrig, og er laget i 1942.

Harrison Ford er en av verdens største filmstjerner, etter blant annet å ha spilt hovedrollen i alle Indiana Jones-filmene, rollen som Han Solo i den første Star Wars-trilogien og hovedrollen i kultfilmen «Blade Runner».

Han er gift med den tidligere Ally McBeal-stjernen Calista Flockhart.

Ford har også sertifikat både til småfly og helikopter, og har flere ganger vært involvert i ulykker. I 1999 krasjet han stygt med et Bell-helikopter i Santa Clara i California.

72-åringen kommer i desember til å spille Han Solo igjen i den nyeset Star Wars-filmen «The Force Awakens». Ifølge Disney er Ford allerede ferdig med innspillingen av denne filmen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder