JULELURT: Andrine Eikre-nygård og Frida Sørlie Gjevre (9) satt forgjeves og ventet på Macus & Martinus. Foto: Privat ,

Juletabbe i Oslo konserthus: Fortvilte da Marcus og Martinus ikke dukket opp

De gledet seg til julekonsert med Marcus & Martinus. Til slutt satt barn i Oslo konserthus og gråt da de forsto at idolene ikke kom på scenen.

  • Tor-Hartvig Bondø
  • Kari Mette Hole
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi hadde gledet oss til en hyggelig julekonsert, men det ble ikke som forventet. Det var mye bra på konserten, men når hovedattraksjonen uteble, ble skuffelsen likevel stor, sier Ståle Nygård, far til Andrine Eikre-Nygård.

BILLETTEN: Marcus Martinus m.fl. lovte billettene. Foto: Privat ,

De var to familier som hadde tatt turen fra Drammen for å få med seg en julekonsert i Oslo. Både Andrine og venninnen Frida Sørlie Gjevre hadde spesielt sett fram til å få med seg tvillingene fra Trofors.

Og skuffelsen var ikke vanskelig å lese i ansiktene deres når det ble klart at guttene ikke skulle på scenen i det hele tatt.

Gråt

- For selv om de andre leverte en god konsert, så var det Marcus og Martinus som var den store attraksjonen.

Faktisk var det mange barn som satt og gråt i salen da de ble klar over at duoen ikke skulle være med på konserten, forteller Ståle Nygård.

Når de tok opp dette med dem som var til stede på Oslo Konserthus etter konserten, opplevde de at alle la skylden på andre.

– Arrangøren sa det var Oslo Konserthus sin feil, noe ansatte derfra nektet for. Men flere av foreldrene sa de aktet å kreve penger tilbake fra arrangøren. Det er i alle fall ikke tvil om at på nettsidene før konkreten og på billettene var jentene lovet at Marcus og Martinus skulle være med, sier Ståle Nygård.

HJERTEKNUSERE: Popduoen Marcus og Martinus ble kjent etter at de vant Melodi Grand Prix Junior i 2012. FOTO: SONY MUSIC Foto: ,

Vet ikke hva som skjedde

Den populære duoen skulle aldri spille på julekonserten i Oslo Konserthus går. Marcus og Martinus har vært med på MGP Juniors juleturne de siste tre årene, men skulle ikke være med i år. De er ikke annonsert i programmet på turneens Facebook-side. Det opplyser arrangøren bak MGP Juniors juleturne, Cado Booking, til VG.

– Det er aldri markedført eller kommunisert at de skulle spille på juleturneen. Vi gikk ut med navnene på årets deltagere allerede i mai, og de er ikke nevnt noe sted. Her er det er nok blitt trykket feil på noen av billettene, sier Stein Vanebo i Cado.

Markedssjef i Oslo Konserthus, Kristin Sundt, sier de nå skal undersøke hva som har skjedd.

– Jeg vet ikke hvorfor det er blitt som det er blitt. Jeg tror aldri noe slikt har skjedd før – jeg har jobbet her i ni år og har aldri opplevd det tidligere. Vi har gode rutiner, og må sjekke ut hva som har skjedd.

– La dere ikke merke til at det sto feil på billettene?

– Vi visste det ikke før sent i går kveld, og det er ikke så mye vi får gjort lørdag kveld. Men vi setter alle kluter til for å finne ut av det når alle er tilbake på jobb i morgen, sier hun og legger til:

– Jeg var ikke der selv, men så vidt jeg har forstått er de aller fleste enormt fornøyd og syns det var et supert show. Det er beklagelig at det er skjedd en feil, men de artistene som sto på scenen leverte et supert show.

Les også: Marcus og Martinus solgte ut spektrum.

– Trist

Selv befant Marcus og Martinus seg i Sverige på fredag og lørdag. VG har snakket med manageren deres, Jon F. Leiulfsrud, som forteller at hverken han eller tvillingene visste noe om at de var ventet på scenen i Oslo lørdag kveld.

– Det er trist hvis noen trodde de skulle spille. Vi annonserer alt på våre nettsider og i våre kanaler. Tidligere har vi fått spørsmål om Marcus og Martinus skulle være med på årets juleturne på Facebook og bloggen, og har skrevet svar der og da, sier Leiulfsrud.

Søndag kveld skal guttene spille i Molde. Leiulfsrud sier de nå fokuserer på kveldens konsert, og ønsker derfor ikke å kommentere gårsdagens misforståelse.

– At noen har trodd de skulle være med på årets juleturne er dumt, men ikke noe vi kan ta ansvar for. Jeg håper de kommer på en av våre konserter, annet enn det er det ikke noe vi kan gjøre, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder