SKUESPILLER: Thomas Hayes (19) sluttet i TV-serien «Skam» for å satse på film. Foto: Klaudia Lech VG

Thomas Hayes fra «Skam» til krimserien «Elven»

«Skam»-stjernen skal spille ung soldat, og innspillingen er i Nord-Norge. Selv om han ikke er noen Lars Monsen, er han klar med nye ullsokker, longs og tjukkgenser.

 • Malene Emilie Rustad
 • Maiken Svendsen

Artikkelen er over tre år gammel

Thomas Hayes, også kalt William fra «Skam», har fått ny jobb. Denne gangen skal han spille i TV 3s krimsatsning «Elven», hvor han skal portrettere en ung soldat i etterretningsbataljonen i Nord-Norge.

– Karakteren jeg skal spille er en fyr som jeg syns virker interessant å leke med, skriver Hayes i en e-post til VG.

Hayes ble kjent gjennom de to første sesongene av suksess-serien «Skam». Hvor han raskt ble en av de mest omtalte rollefigurene. I sommer takket han for seg i serien, og ønsket å satse videre mot skuespilleryrket.

– Jeg er egentlig ganske ferdig med William etter at jeg takket for meg i sommer. Han var en rolle, men man kan ikke holde på det hele livet. Det var en fin erfaring, og topp folk å jobbe med. Nå er det andre som skal bringe serien videre, så det var naturlig for meg å komme meg videre, sier han.

Færre nordmenn ser «Skam»: Men danskene veier opp

– Ikke akkurat noen Lars Monsen

I fjor var han ferdig med siste året på videregående, og mange andre velger førstegangstjeneste, studier eller friår, og det respekterer han fullt ut. Han velger å bruke tiden fremover til å utvikle seg som skuespiller. Først og fremst i «Elven», som blir en ny erfaring forteller han.

– Jeg har heller aldri vært i Nord-Norge før, og gleder meg til å oppleve den delen av landet. Jeg er forberedt på at det blir surt og kald, og jeg er ikke akkurat noen Lars Monsen. Jeg er klar med nye ullsokker, longs og tjukk genser, slår han fast.

Les mer om Thomas Hayes her: Livet som «Skam-William».

Hayes gleder seg til å jobbe sammen med skuespillerne bak hovedrollene, Espen Reboli Bjerke og Ingeborg Sundreahgen Raustøl.

– Espen og Ingeborg er jo habile skuespillere i hovedrollene, så jeg gleder meg til det. Det er noe av det som er spennende med denne jobben.

Bjerke forteller at det blir spennende å jobbe med en ny generasjon skuespillere som Hayes representerer. Samtidig må han innrømme at han ikke har sett mer enn ti minutter tilsammen av «Skam».

HOVEDROLLEN: Espen Reboli Bjerke gleder seg til å jobbe med unge Hayes i «Elven» Foto: Fredrik Varfjell NTB scanpix

– Jeg liker at det kommer opp en spillestil og måte å fortelle historier på som er skreddersydd for nettopp den generasjonen, forteller han og legger til:

– Den eneste erfaringen jeg så langt har sammen med Hayes er at han serverte meg en fantastisk god pizza på Tranen tidligere i høst og at jeg ga han rikelig med tips som seg hør og bør når man får skikkelig god service.

Husker du? To «Skam»-skuespillere inn på Theaterhøgskolen

«Eksotiske nord»

Bjerke forteller at hans rolle som den lokale lensmannen Erik er en rollefigur som både er langt fra hvem han er, samtidig som han kjenner igjen en melankoli og en nysgjerrighet i karakteren.

– Som skuespiller ser jeg etter oppdrag som kan utfordre meg og dette prosjektet gjør det på mange måter uten at jeg skal gå i detalj i fare for å avsløre innholdet i serien, forteller han, og legger til at han gleder seg til å komme i gang med innspillingen i «eksotiske nord».

Den kvinnelige hovedrollen, Ingeborg Sundrehagen Raustøl, ble raskt begeistret for karakteren og universet.

- Det er en spennende og sterk karakter med et tydelig prosjekt og slike roller er det ikke så mange av, i alle fall ikke for kvinner, skriver hun i en e-post til VG.

Husker du? Fra «Hotel Cæsar» til MGP-stjerne

Vurderte førstegangstjeneste – Ble med tanken

Hun gleder seg også veldig til å jobbe med Hayes.

- Det er klart det er mye å lære av erfarne skuespillere, men jeg tro det er vel så viktig og se til de yngre og deres tilnærming til yrket. Det er de som er fremtiden og de som innehar masse kunnskap om hva historiefortelling er i dag.

Hun skal portrettere et befal i militæret, og som tenåring var hun inne på tanken om å melde seg til førstegangstjeneste for å teste seg både mentalt og fysisk. Det ble likevel med tanken, forteller hun.

- Den siste tiden har jeg fått høre mange andre og nye historier fra jenter i forsvare og det er klart det raskt gir større relevans og gjenklang i meg. Det er veldig spennende og på mange måter eksotisk, forteller hun.

Serien handler om en jente som finner en likdel i elven, som viser seg å være et uløst mord i et større internasjonalt, politisk spill med tråder tilbake til den kalde krigen.

Les også

 1. «Skam»-rolle solgt for 50.500 kroner under årets TV-aksjon

  Over 150 budgivere ønsket seg statistrolle i den populære NRK-serien «Skam».
 2. Færre nordmenn ser «Skam»

  Seertallene for «Skam» holder seg stabile, men dansker har erstattet mange nordmenn.

Mer om

 1. Skam
 2. TV-serier

Flere artikler

 1. «Skam»-William: – Ble fridd til av en 49 år gammel dame

 2. Så mange så «Skam»-William gå i krigen for TV3

 3. Skattelistene 2016: Thomas Hayes tjente mest av «Skam»-skuespillerne

 4. «Skam»-Josefine om sin nye deltidsjobb: – Jeg jobber som telefonselger

 5. TV-anmeldelse «Elven»: Kneippbrødkrim

Fra andre aviser

 1. «Skam»-William klar for ny TV-serie

  Aftenposten
 2. Elven: Nok en skjematisk nordisk thrillerserie

  Aftenposten
 3. «Skam-William» er blitt statist i egen TV-serie

  Aftenposten
 4. Skam-Sana: – Det har vært en utrolig reise

  Bergens Tidende
 5. – Denne rollen er mye nærmere meg enn Eva i «Skam»

  Bergens Tidende
 6. Derfor blir du hekta på SKAM: – Dette er ekte, norsk virkelighet!

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder