PAR: Bloggeren Anna Rasmussen (19) og samboeren Jan Lossius (23). foto: Trond Solberg VG

«Mamma til Michelle» blogget seg til nytt hus

Mens venninnene fortsatt bor hjemme hos mamma og pappa, har Norges største blogger, Anna Rasmussen (19), flyttet inn i nytt hus i Stavanger.

  • Guro Hoftun Gjestad

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg er veldig fornøyd, for jeg hadde aldri hatt muligheten til å kjøpe meg et hus om ikke det var for suksessen jeg har hatt med bloggen, sier Anna Rasmussen, etter én natt i sitt nye hus.

– Det er ikke normalt å kjøpe seg hus for en på min alder, men jeg har alltid tenkt at jeg vil kjøpe meg hus med en gang jeg hadde mulighet til det, det er noe jeg har prioritert før bil og lappen.

Snart trebarnsmor

Det er lite i Anna Rasmussens liv som ligner tilværelsen hennes jevngamle lever. Da hun var femten år gammel, ble hun mamma for første gang. To år senere kom William. I en alder av 19 år, er hun fire måneder på vei med sitt tredje barn.

Det er historiene fra livet som ung småbarnsmor som har bragt henne til toppen av blogglistene.

Da skattelisten kom i fjor, kom det frem at Anna Rasmussen hadde en inntekt på vel 600.000 kroner i 2014. Da VG intervjuet henne den gang, sa hun:

– Jeg har allerede tjent mye mer enn det i år, ettersom lesertallene på bloggen har doblet seg siden i fjor. Da sier det seg selv at også inntekten øker.

Da hadde hun 60.000 unike lesere daglig på bloggen. Nå har lesertallene økt til 100.000 unike brukere.

– Hvor mye betaler sponsorene for innlegg fra deg?

– Jeg ønsker ikke å kommentere prisen på innleggene, men jeg får betalt for Instagram-poster, blogginnlegg og så er det en pakkepris for Facebook-oppdateringer i tillegg. Jeg tjener også penger ved å bruke lenker til sider som reklamerer for ulike produkter på bloggen min, og da får jeg provisjon av den summen de tjener.

Nabo til mor

I desember brøt hun kontrakten med Side 2 og blogg.no og tok en pause fra bloggingen, før hun gikk over til plattformen United Influencers. Men etter tre måneder gikk hun tilbake til blogg.no.

– Etter å ha jobbet med dette i så mange år, har jeg lært meg hvordan jeg skal administrere dette. Dessuten har Jan hjulpet meg med bloggen siden 2013.

Jan Lossius begynte som teknisk support på bloggen hennes, men de to ble raskt gode venner. I dag er de to samboere og Anna Rasmussen er fire måneder på vei med deres barn.

Huset de flytter inn i, ligger på Tasta i Stavanger, fire hus bortenfor Annas barndomshjem.

– Det er et gammelt hus vi har totalrenovert, så innvendig er det helt nytt. Det er blitt akkurat slik jeg ønsket meg det. Det ligger nært skolen og barnehagen og alle jeg kjenner. Det har fire soverom og to bad. Det er mer enn stort nok, men føles likevel ikke for stort.

KONTOR: I det nye huset har bloggeren Anna Rasmussen fått sitt eget kontor. Slik kan hun skille arbeidet med bloggen fra hverdagslivet med ungene. Foto: mammatilmichelle.blogg.no

Ikke sponset

Anna Rasmussen fikk lære at å pusse opp et hus ikke alltid er en enkel prosess.

– Det har vært veldig kjekt, men veldig mye har gått imot oss også. Det skaper mye stress når du underveis forstår at du stadig må gjøre mer. Badet var det første som ble ferdig, men på grunn av samarbeidet med United Influences, som ville ha inn en sponsoravtale på kjøkkenoppussingen, en sponsor de til slutt fikk nei fra, forsinket de oss med to måneder.

– Er hele oppussingen sponset?

– Nei, overhodet ikke. Men da United Influences ville det, tenkte jeg det var fint å spare de pengene. Men slik det endte, er ingenting av oppussingen sponset, sier Anna Rasmussen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder