Åpenhjertig Märtha Louise til VG: Prinsessen har ikke ridd på syv år

LIER (VG) Prinsesse Märtha Louise (35) har ikke ridd en hest på syv år.

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Av ESPEN SANDLI

TIL HEST: Oslo Horse Show i Oslo Spektrum i 1999. Prinsesse Märtha Louise i aksjon sprangridning på sin hest Lenaro. Foto: Scanpix

I et eksklusivt møte med VG under gårsdagens Lier Horse Show forteller prinsessen om hvordan hun gikk fra å være hestejenta, til å gi fullstendig avkall på ridning.

En strålende opplagt prinsesse tok seg god tid til å prate med venner og bekjente fra stalltiden i forbindelse med det internasjonale stevnet utenfor Drammen. Her har hun selv hatt gode stunder som topprytter. Allikevel har hun ikke vært lengre unna en hesterygg enn hva hun er nå.

Savner ikke hest

Syv år er gått siden hun la opp som topprytter. Dagen hun la opp var også siste gang hun red en hest. Hun var lei. Det tok for mye tid, og hun var mett.

- Da jeg sluttet var det helt greit. Jeg savnet det ikke i det hele tatt. Nå har jeg ikke ridd en eneste gang på syv år, sier prinsesse Märtha Louise til VG.

Prinsessen har opplevd mye på hesteryggen, nasjonalt og internasjonalt. Etter at hun i desember 1997 fikk godkjenning som fysioterapeut satset hun alt som rytter på heltid. Det ble belønnet med flere opptredener på landslaget, men hadde sin pris. Brått sa det stopp. Det er syv år siden. Ettersom årene er gått, er lysten smått i ferd med å vende tilbake.

- Jeg savner jo å være sammen med hestene, sier hun.

Venter på barna

Likevel nøyer hun seg med å dele ut premier til tidligere konkurrenter.

- Det tar for mye tid. Jeg vil heller være sammen med barna. Så får jeg heller ta opp ridningen igjen når barna er store nok til å være med på tur, sier hun.

Inntil da får hun glede døtrene med favoritteventyret sitt, «De syv foler».

Spørsmålet er om døtrene Maud Angelica (4) og Leah Isadora (2) arver morens hesteinteresse.

- De er nok for små ennå. Om de kommer til å delta på stevner som dette er nok for tidlig å vite noe om, smiler hun.

Lørdag høljet regnet ned under stevnet i Lier og arenaen ble omgjort til et gjørmehøl for ryttere og hester. For prinsessen var det en påminnelse på en av de mindre glamorøse sidene ved sporten.

- Det er greit jeg slapp å vaske rent her, slik jeg vet andre måtte gjøre, sier hun og ler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder