GRÅTER: Diana Ross, her under Nobels fredspriskonsert i Oslo Spektrum. Foto: Sara Johannessen

Diana Ross: - Jeg klarer ikke slutte å gråte

LOS ANGELES/OSLO(VG Nett) Souldronningen Diana Ross gråter og ber for popkongens barn i den tunge stunden.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Jeg klarer ikke å slutte å gråte. Dette har skjedd så brått. Det er umulig å forstå hva som har skjedd, sier Ross ifølge The Week.

Samleside:Les alt om Michael Jackson her

Ross var delaktig i gjennombruddet til the Jackson Five. Hun sto bak utgivelsen av albumet «Diana Ross Presents the Jackson 5» fra 1969. Som en nær venn av Jackson siden popkongens barndom, er Ross sterkt preget av bortgangen.

TIL TOPPS: Michael Jackson og Diana Ross vany hver sin pris under American Music Awards i 1981. Foto: AP

Les også:Her prøver de å redde Michael

- Det gjør vondt i hjertet mitt. Jeg ber for barna hans og familien, sier hun.

VGTV:Hør den dramatiske 911-samtalen

Jackson har beskrevet Diana Ross som «mor, søster og kjæreste i en og samme person».

Da Jackson besøkte Norge for første gang i 1992 i forbindelse med turneen «Dangerous», var Ross en av de celebre gjestene som fikk entre scenen. Souldronningen var æresgjest sammen med sin ektemann, avdøde Arne Næss, og barna Evan Olav og Ross Arne.

Diskusjon:-Forferdelig trist

Bildespesial:Se bildene fra popkongens liv

- Jeg synes showet var topp, fortalte Diana Ross da VG traff henne på Grand Hotel senere på kvelden. Hun var da på vei opp for å gratulere popkongen med vel overstått.

Til sykehus i all hast

Jackson ble erklært død av leger etter at han ankom sykehuset UCLA Medical Center. Det var kjendisnettstedet tmz.com som først meldte at popstjernen ble sendt til sykehus i all hast etter en nødtelefon klokken 21.21 norsk tid i kveld.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto:


Jackson var verken ved bevissthet eller respiratorisk da han ble funnet kollapset i sengen sin i sitt hjem i Holmby Hills i Los Angeles torsdag kveld norsk tid.

Da lege og ambulansepersonell var på plass få minutter etterpå, startet en intens kamp på liv og død. To og en halv uke før han skulle gjøre tidenes pop-comeback på Londons O2-arena, døde den verdensberømte 50-åringen - angivelig av hjertesvikt.

Protokoll:Send din siste hilsen her

Rettsmedisinerne kan foreløpig ikke fastslå hva som forårsaket Michael Jacksons (50) dødelige hjertestans. Årsaken til Jacksons hjerte plutselig sluttet å slå er dermed fortsatt en gåte. Den endelige obduksjonsrapporten er klar først om fire til seks uker.

Les også:Den utrolige historien om Michael Jackson

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder