Perez Hilton nekter å beklage homse-tirade

(VG Nett) Kjendisblogger Perez Hilton er selv åpen om sin homofile legning. Men han nekter å si unnskyld for å ha brukt homse-skjellsord om Will.i.am.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL
Perez Hilton - Hollywood's Hottest Celebrity GossipPerez Hilton (@PerezHilton) | TwitterWill.I.am: videobloggGLAADBlack Eyed Peas - hjemmeside

«Jeg ønsket å såre ham med ordvalget mitt», skriver Perez Hilton i sin blogg.

Den verbale krigen mellom Perez Hilton (31) og Will.i.am (34) har fått GLAAD, Gay and Lesbian Alliance Against Defamation, til å reagere. Organisasjonen som jobber for lesbiske og homofiles rettigheter i USA, krever at Perez beklager å ha brukt homse-skjellsord for å terge Will.I.am. Men Perez nekter.

- Perez: - Ingen talsmann

«Det er klart at jeg ikke er homofob. Men jeg har heller aldri hevdet å være en talsmann for de homofile. Jeg snakker bare for meg selv - en homofil mann», skriver bloggeren som er elsket og hatet av en hel verden.

GLAAD: - Farlig

- At noen i vårt eget samfunn angriper en annen ved å bruke ord som han selv hevder «er det verste en person kan høre», er utrolig farlig. Det legitimerer bruken av ord som vi ser ofte er koblet opp mot vold mot homofile, raser seniordirektør i GLAAD, Rashad Robinson, til nyhetsbyrået AP.

VGTV: Se Perez forsvare seg

Robinson mener at Perez' tirade nører opp under hat og intoleranse ovefor homofile, og han forklarer at GLAAD har kontaktet Perez med krav om at han skal beklage.

Besøk Perez' omstridte blogg her

Nattklubb-krangel

Siste ord er altså ikke sagt i den heftige krangelen som oppsto mellom Black Eyed peas-fronfigur will.i.am og kjendisbloggeren i Toronto natt til mandag. Les mer om hendelsen her.

Politiet har siktet Black eyed-Peas'stjernens manager for å ha dyttet til Perez Hilton utenfor en nattklubb. Tumultene oppsto da will.i.am ba Perez om å slutte å skrive om Black Eyed Peas på sin nettside. Peres på sin side svarte med å bruke et nedsettende ord om homofile - noe som fikk Will.i.am til å se rødt. Og manager Polo Molina (36) skal ha tatt affære. Nå må Molina møte i retten 5. august for å svare for seg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KRIG: Beskyldningene hagler mellom Perez Hilton og Will.i.am. Foto: AP og Reuters

Will.i.am forsvarer seg

Will.i.am hevder uskyld i saken. Han har forsvart seg i en egen videoblogg, hvor han uttrykker sterk misnøye rundt at Perez blogger og twitrer om hendelsen.

«Jeg ba ham ikke være frekk. Det er helt greit at han ikke liker oss, men det er ingen grunn til å være frekk. Skam deg, Perez. Det var du som startet dette. Og å twitre om det! Virker som om du er utrolig oppmerksomhetssyk», refser Will.i.am i videopopptaket.

Les Perez' Twitter-meldinger her

- Vil fortsette

Perez skriver i bloggen sin at han også i fremtiden vil fortsette å servere uttalelser som vil støte både homofile og heterofile.

«Hvem jeg er som person, og hva jeg har som levebrød, er to adskilte ting. Ord kan såre, men de bør ikke provosere noen til å bruke vold», lyder det fra bloggeren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder