SUKSESS: Her fra premieren tidligere i år. Björn Ulvaeus og Benny Anderson sammen med hovedrolleinnehaver Heidi Gjermundsen Broch. Foto: Scanpix
SUKSESS: Her fra premieren tidligere i år. Björn Ulvaeus og Benny Anderson sammen med hovedrolleinnehaver Heidi Gjermundsen Broch. Foto: Scanpix

Knallsalg for Mamma Mia!

... men musikalen må selge mer

RAMPELYS

«Mamma Mia!»-musikalen selger så det suser i Oslo. Men produsentene må selge langt mer enn 130 000 billetter for å tjene penger.

Publisert:

Til nå er det solgt nærmere 130 000 billetter på de annonserte forestillingene ut oktober.

Det er solgt billetter for over 70 millioner kroner. Gjest nummer 100 000 kommer ventelig til å se ABBA-musikalen på Folketeatret i Oslo en gang i midten av juni.

- Det er fortsatt billetter tilgjengelig i ukedagene, men nesten fullt i helgene. Vi skal spille frem til 27. juni og starter igjen 14. august etter sommerferien. Vi selger nå billetter til 31. oktober, men håper å spille ut året, sier produsent Maria Mediaas.

Siden premieren 19. mars har forestillingen hatt mellom 88 og 90 prosent belegg. Det er imponerende i en sal med 1396 seter, nesten dobbelt så stor sal som de andre teatrene.

«Mamma Mia!» fikk terningkast 6 av VGs anmelder etter premieren. Med billettpriser som for voksne varierer fra 520 kr. til 610 kr., er det til nå solgt billetter for over 71 millioner kroner.

VG har tidligere skrevet at «Mamma Mia!»-musikalen må selge hele 210 000 billetter for å tjene penger.

I den norske versjonen av Mamma Mia! blir hovedrollene spilt av Heidi Gjermundsen Broch, Mari Lerberg Fossum, Kjersti Elvik, Arlene Wilkes, Nils Christian Fossdal, Heine Totland, Paul Ottar Haga og Espen Grjotheim.