TV-AKTUELL: Rachel Nordtømme har lagt bak seg mediehysteriet knyttet til henne og skiløperen Petter Northug. Foto: Marte Vike Arnesen / VG

Rachel Nordtømme: - Bare morsomt å være sexsymbol

Rachel Nordtømme har vært programleder på TV2 under Norway Cup. 22-åringen er lei av skriveriene om utroskap, romansespekulasjonene og bruddet med Petter Northug, men innrømmer at hun fortsatt har god kontakt med skilegenden.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Hvordan trives du som programleder ute på Ekebergsletta?

- Jeg har det helt fantastisk her. Jeg hadde jo ingen anelse om hvor stort det var her. Det er utrolig morsomt å se gleden i ansiktet til ungene. Det er en utfordrende jobb og jeg var veldig nervøs før første sending, men jeg merker at jeg har blitt bedre og bedre for hvert program.

- Hvordan er det å lede programmet så kort tid etter terrorangrepene i Norge?

FORSIDEPIKE: Rachel har også posert sexy på forsiden av MANN. Foto: MANN

- Det er selvsagt viktig å minnes ofrene, men samtidig mener jeg det er viktig å bringe litt positiv TV i denne tiden og at vi kommer tilbake til hverdagen. Livet går videre, og det hadde vært feil med tanke på barna om vi skulle avlyst. Vi må fortsette å smile, ta vare på hverandre og vise samhold.

- Er du fotballinteressert selv?

- Jeg har ikke spilt noe særlig selv, men jeg er jo trønder og følger med på Rosenborg. Og på grunn av på min programlederkollega Mathias (Skarpaas), så heier jeg litt på Liverpool.

- Du ble nylig osloborger. Hvordan trives du så langt i hovedstaden?

- Jeg var litt «Viggo Venneløs» i starten, men jeg tror jeg skal kommer til å finne meg godt til rette her. Jeg savner en del av venninnene mine i Trøndelag, men har likevel en del venner her. Jeg er fra lille Steinkjer hvor det ikke er lov til å skille seg ut. Derfor er det ganske befriende å oppleve det motsatte i Oslo. Her er det jo jeg som glaner. Jeg blir boende her i første omgang til jul, så satser jeg på at jeg er blitt så glad i byen at jeg fortsetter å bo her.

GODE VENNER: Rachel Nordtømme sier hun fortsatt har et godt forhold til Petter Northug. Her sprayer hun ekskjæresten i gull til en fotoshoot i 2009. Foto: Daniel Sannum Lauten / VG

- Du er også en lovende hekkeløper. Hva slags ambisjoner har du innenfor friidretten?

- Det må jeg ta som det kommer og om jeg merker noe progresjon i treningen fremover. Jeg holder på så lenge det er morsomt, men man kan samtidig ikke leve av å være hekkeløper i Norge. Det var også en sterk påkjenning for motivasjonen da jeg etter mange måneder med trening klarte å brekke albuen rett før sesongstart.

- Hvilke ambisjoner har du som programleder?

- Det må være å lede et program som passer godt for meg og som jeg synes er morsomt å jobbe med. Jeg er jo ennå helt fersk, og synes det er litt rart å se og høre seg selv på TV. Men etter hvert som jeg blir mer rutinert, så kunne jeg tenkt meg å få nye og større utfordringer.

- Du ble jo før referert til som «kjæresten til Northug»...

- Jeg ønsker ikke å snakke noe om Petter.

- Det respekterer vi. Men hvordan føles det å ha fått et eget navn nå?

- Det er jo teit å være kjent fordi du er kjæresten til en person. Jeg får ikke lenger spørsmål om meg og Petter, og det er ganske deilig. Når jeg først er i media, så er det jo fint at ting dreier seg om meg.

- Har du fremdeles kontakt med Petter Northug?

- Ja, vi er fortsatt veldig gode venner.

- Er du singel nå?

- Ja.

- Hvordan føles det?

- Det føles helt greit.

- Hva gjorde at du var mer frittalende før om privatlivet ditt enn du er nå?

- Da var jeg akkurat kommet i rampelyset og var ikke vant til å håndtere media. Når avisene ringte, så svarte jeg uten å tenke så mye over det. Det var gjerne også i situasjoner hvor jeg var litt oppe i skyene. Jeg opplevde at de fremstilte ting ganske annerledes enn hva som var sannheten. Nå skjønner jeg litt mer hvordan media tenker, så jeg tenker selv litt mer igjennom ting før jeg snakker. I tillegg har jeg jo en pappa som har god kontroll på pressen.

- Hva tenker du om romanseryktene i media knyttet til deg og «X-factor»-Atle, i tillegg til deg og kompisen din Henrik?

- Den ene saken er latterligere enn den andre. De har jo ikke peiling. Men jeg må bare bli vant til at mediene spekulerer. For eksempel så la jeg ut et bilde av meg og barndomskompisen min Henrik, så konkluderte media med at vi var i et forhold. Da skjønner du kanskje hvor latterlig det oppfattes for meg? Det er samtidig forståelig. Jeg har jo mange guttevenner.

- Hvordan takler du all oppmerksomheten?

- Jeg har ennå ikke merket så mye til det. Det er jo noe positivt og noe negativt i media. Jeg er jo blitt stoppet på gaten noen ganger, men da er det som regel bare noen som vil ta bilde sammen med meg. Det er bare koselig. Her under Norway Cup er det litt mer hektisk, men det er fordi jeg er mer i fokus akkurat nå.

- Du har jo vært modell for flere merker. Blant annet har du i likhet med Tone Damli Aaberge og Jenny Skavlan frontet klokkemerket Mango Time. I tillegg har du vunnet flere uhøytidelige skjønnhetskåringer. Hvordan føles det å være et sexsymbol for så mange nordmenn?

- Hehe... Det synes jeg bare er morsomt, men jeg tenker egentlig ikke noe særlig over det.

- Flere medier har meldt at du skal delta i høstens «Skal vi danse?». Kan du bekrefte dette selv?

- Det vil jeg ikke si noe om.

- Hvis du fikk forespørselen om å være med. Hva ville du sagt da?

- Det vet jeg ikke. Jeg kan i hvert fall si at jeg er veldig glad i å danse.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder