Fikk trøst av Olivia

Sympatiflom mot Kylie Minogue etter kreft-beskjed

LONDON (VG) Kort tid etter at hun fikk beskjed om at hun var rammet av brystkreft, satte Kylie Minogue (36) seg ned sammen med Olivia Newton-John (57).

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

TUNG BESKJED: Kylie Minogue har fått diagnosen brystkreft, og må avlyse sin planlagte verdensturné. Kreften ble oppdaget tidlig, og legene gir henne gode odds. Foto: Erik Hannemann

Engelske Newton-John fikk selv den samme beskjeden for 13 år siden, men «Grease»-stjernen overvant sykdommen.

Derfor var det et spesielt møte for Minogue på restaurant Donovan's i StKilda i Melbourne i går.

- Olivia var tilfeldigvis i området, og da hadde de en rolig lunsj sammen, fortalte Kylies PR-rådgiver Molly Meldrum til engelske Sky News sent i går kveld.

Lykkeønskninger

Han sa også at mange artister, blant dem Elton John, hadde kontaktet Kylie med «lykke til»-hilsninger.

Samtidig meldte australske aviser at hennes internettside er bombardert med lykkønskninger fra hennes fans verden over.

I morgen kveld skulle Kylie Minogue åpnet sin seiersreise hjemme i Australia med åpningskonsert i Sydneys Superdome. Isteden starter hun altså en kamp for livet, etter at hun fikk den samme beskjeden som 32 australske kvinner i gjennomsnitt får hver eneste dag.

- Jeg så fram til å ta med meg Showgirl-turneen til det australske publikum, og beklager at jeg må skuffe mine fans. Likevel vil alt forhåpentlig gå bra, og da er jeg snart tilbake hos dere, het det i en uttalelse fra artisten i går.

200000 billetter var solgt i Australia. Superstjernen har også avlyst sine konserter i Asia, og det er forventet at hun heller ikke stiller i rockefestivalen Glastonburry i England neste uke.

Overtalt av kjæresten

Brystkreften er oppdaget på et tidlig stadium, og medisinske eksperter gir Kylie gode odds i sin kamp mot sykdommen. Manager Terry Blamey sa i en uttalelse i går at Kylie Minogue vil «gjennomgå umiddelbar behandling».

Hennes franske skuespillerkjæreste Olivier Martinez er hos henne, og han har allerede kansellert en planlagt reise til Los Angeles. Det er han som skal ha overtalt henne til å sjekke kulen hun oppdaget.

Søsteren Dannii sier: - Nyheten er veldig opprørende, men vi er alle optimistiske siden dette er oppdaget så tidlig. Vi er alle veldig takknemlig for den endeløse rekken av hilsninger og all kjærlighet Kylie har mottatt. Hennes promotor Michael Gudinski tror redningen kan være at Kylie Minogue har latt seg sjekke ofte.

- Hvis dette sender en beskjed til kvinner verden over om at de må gjøre det oftere, er jo det positivt.

Minogue ble først kjent gjennom den australske såpeserien «Neighbours». I 1987 steg hun inn i popverdenen med sin versjon av 1960-tallshiten «Locomotion». For tre år siden skaffet hun ca. 43000 kroner til kreftsaken ved å auksjonere bort en BH.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder