REPRESENTANT: Alexander Rybak (32) var Norges representant i fjorårets Eurovision Song Contest i Lisboa i mai. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Artistene får 13.000 kroner for Melodi Grand Prix-fremføring

Artistene blir ikke rike av selve fremføringene, men de får dekket kostymedesigner, koreografi, kost og losji.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den 2. mars er det klar for Melodi Grand Prix-finale i Oslo Spektrum med Kåre Magnus Bergh (40) og Heidi Ruud Ellingsen (33) som programledere.

les også

Wiktoria får fortsette i Melodifestivalen tross regelbrudd

VG har fått tilgang til Melodi Grand Prix-kontrakten, som viser hvor mye artistene får for å være med på artistoppdrag for NRK. Artistene får utbetalt 13.000 kroner hver for fremførelser av bidragene, ifølge avtalen mellom artistene og NRK.

MGP-artistene Carina Dahl (33), Erlend Bratland (27) og Chris Medina (35) opptrer alle i år, og de har samme manager.

– Hvis honoraret skulle dekket de timene og investeringene som må gjøres fra artisten sin side, hadde det nok vært mer lønnsomt å sitte med en kopp nederst i Karl Johan, sier manager Erland Bakke, og legger til:

– Når man sammenligner muligheten en får i en finale i Melodi Grand Prix mot andre TV-sendte musikkarrangement, så mener mine artister og jeg at dette er greit.

les også

Kjendis-premiere med barn, barnebarn og tantebarn

Videre i kontrakten står det at NRK betaler for kostymedesigner, staging, koreografi, kost, losji og utgifter i forbindelse med reise.

– Det er en veldig stor fordel når det kommer til Melodi Grand Prix. Du får opptre med din egen låt for et fullsatt Oslo Spektrum, NRK investerer millioner i kostyme og scene og tilpasser seg nøyaktig det artisten vil ha, forteller Bakke.

les også

Chris Medina skal være med i MGP

les også

VG anmelder alle Melodi Grand Prix 2019-låtene

Manageren sier at på generelt grunnlag er honoraret til artistene svake for slike opptredener.

– Jeg har lenge ment at artister bør organiseres på en annen måte, som nettopp tar for seg forhandlinger med mediekanaler, sier han.

les også

Jan Fredrik Karlsen til Janne Formoe: – Herregud, så vakker du er!

Prosjektleder Stig Karlsen i Melodi Grand Prix skriver i en epost til VG at han ikke kan kommentere innholdet i kontraktene.

– Men på generelt grunnlag kan jeg si at alle artister får det samme honoraret for å delta i Melodi Grand Prix, forteller Karlsen, og legger til:

– I tillegg til et honorar legger vi ned betydelige ressurser i artistenes scenenummer. Vi ønsker å gi artistene tidenes opptreden, når de skal eksponeres for mer enn en million TV-seere.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder