- Følte meg helt glemt

RAMPELYS

Fjorårets norske Miss Universe-kandidat, Hege Hatlo (23), er også oppgitt over oppfølgingen de norske missene får hjemmefra når de er ute og representerer.

  • Ronny Oksvold
Publisert: Oppdatert: 25.07.03 07:42

- Jeg var også veldig sint da jeg kom hjem fra Miss Universe-finalen. Jeg følte meg helt glemt av den norske arrangøren, sier Hatlo.

I gårsdagens VG fortalte Hanne-Karine Sørby om sine opplevelser i forbindelse med den internasjonale Miss Universe-finalen. Den norske missen ble sendt til feil by i feil land og mener hun fikk altfor dårlig hjelp da tabben ved en tilfeldighet ble oppdaget i Canada.

Måtte kjøpe klær

Dessuten dro hun uten nasjonale gaver til de andre missene, fordi hun ikke var orientert om at dette var en tradisjon, og hun hadde ikke fått med seg en presentasjonsmappe slik delegasjonene til de andre landenes kandidater hadde.

Hun får støtte fra fjorårets norske Miss Universe-kandidat, Hege Hatlo.

- Du er helt alene. Det er litt trist at det skal være sånn.

Hatlo kjenner seg godt igjen i Sørbys beskrivelse av manglende informasjon og manglende støtte.

- De papirene med regler og informasjon fra Miss Universe-organisasjonen fikk jeg for eksempel ikke før noen dager før jeg reiste, forteller hun.

På samme måte som Sørby måtte hun selv skaffe de fleste klærne som er nødvendig til alle representasjonsoppgavene under de tre ukene missearrangementet varer.

- Jeg måtte kjøpe en god del, så jeg blakket meg ganske bra, for å si det sånn. Heldigvis fikk jeg låne en del kjoler og gjort noen dealer via venner. Det var på en måte bare flaks at jeg hadde klær i det hele tatt, mener Hatlo. Det samme opplevde Frøken Norge fra 1998, Stine Bergsvand.

- Dette med å bli sponset med klær var elendig. Det må jeg virkelig si. Jeg gjorde også alt selv. Jeg gikk rundt i butikkene i Porsgrunn og Skien og fikk butikkene der til å sponse meg, mot at jeg brukte klærne på noen bilder i Se og Hør. Så at jeg hadde presentable klær, er i grunnen kun min egen fortjeneste, sier hun.

Fikk panikk

Noen få klesplagg var alt hun fikk fra sponsoren for den norske kåringen.

- Men det var ikke misse-klær for å si det sånn. Det det endte med, var jeg fikk helt panikk da jeg kom ned til Hawaii. Jeg måtte kjøpe meg en kjole der nede som jeg prutet ned fra 10 000 til 7000 kroner. Pengene lånte jeg av en venn, og betalte tilbake i avdrag da jeg kom hjem.

Hun kjenner seg også godt igjen i det Hanne-Karine Sørby beskriver som manglende oppbakking og manglende informasjon.

- Hvis man for eksempel sammenligner seg med Sverige, så er opplegget mye bedre der. Det er store forskjeller ute og går, hevder hun.i gårHege Hatlo, tidligere Frøken Norge

Her kan du lese mer om