NAVNELISTE: Harvey Weinstein laget en liste med 91 navn knyttet til anklagene som kom mot ham ni måneder senere. Foto: Chris Pizzello AP

Guardian: Harvey Weinstein hadde hemmelig navneliste over personer relatert til skandalen

En gruppe skal ha blitt satt til å etterforske 91 personer fra filmindustrien for å finne ut hva de visste om anklagene mot filmmogulen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

The Guardian publiserte søndag en sak hvor de avslører at Harvey Weinstein ni måneder før skandalen blåste opp, visste at noe var i gjære.

Avisen har fått tilgang til en liste over 91 navn fra filmbransjen, navn som er knyttet til anklagene om seksuell trakassering og overgrep.

Weinstein: Slik var han de dramatiske timene før han ble avslørt

En av dem som står på listen er skuespiller Rose McGowan, som var den fjerde personen som anklaget Weinstein for voldtekt. Andre navn er Sophie Dix og Annabella Sciorra.

Dokumentet skal ifølge The Guardian ha blitt opprettet i februar, noe som er åtte måneder før New York Times publiserte avsløringen 5. oktober. Avisen skriver også at en gruppe skal ha blitt ansatt av Weinstein for å etterforske personene på listen for å finne ut hva de visste om anklagene og hvem som potensielt ville stå fram.

Weinstein-skandalen: Kona søker skilsmisse

Personene på listen skal være alt fra skuespillere og produsenter til PR- og forlagsfolk. 43 av personene skal være menn. Mer en 50 navn skal også være merket i rødt, noe som ifølge The Guardian betyr at de var høyt prioritert for etterforskerne.

Mer enn 60 kvinner har anklaget Weinstein for seksuell trakassering, og flere har hevdet at de har blitt voldtatt av ham. En av de er norske Natassia Malthe.

Den falne filmmogulen etterforskes nå av politiet i New York, London og Los Angeles.

Som følge av anklagene fikk Weinstein også sparken fra selskapet sitt, og varslet i slutten av oktober at han ville saksøke The Weinstein Company som han startet med broren.

Under er en oppsummering av Weinstein-skandalen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder