NY TRYGGHET: - Min personlighet er veldig livlig og fargerik, så derfor farget jeg håret rosa og går kledd i hva jeg vil med massefarger, sier Sandra Lyng om det å våge å være seg selv.
NY TRYGGHET: - Min personlighet er veldig livlig og fargerik, så derfor farget jeg håret rosa og går kledd i hva jeg vil med massefarger, sier Sandra Lyng om det å våge å være seg selv. Foto: TERJE MORTENSEN

Sandra Lyng nyter å bli eldre

RAMPELYS

LOFOTEN (VG) Nå har artisten rundet 30 og sier hun er lykkeligere enn på lenge.

Betalt innhold
  • Elisa Alexandra Gulbransen
Publisert:

Sandra Lyng ble rikskjendis nærmest over natten etter at hun meldte seg på sangkonkurransen «Idol» i 2004. Siden den gang har hun jobbet som artist og flere ganger gjort seg bemerket på VG-lista.

- Jeg vet hvor heldig jeg er og setter utrolig stor pris på det. At jeg får muligheten til å fortsatt gjøre dette, etter snart 15 år er en ære, sier hun.

VG møter Sandra Lyng i idylliske Ure i Lofoten. Etter en travel morgen med et tidlig fly fra Oslo via Bodø til Leknes har artisten fullstappet timeplan. Noen timer senere er det klart for nok en VG-lista-konsert. Hun sprudler da hun forteller om gleden ved å stå på scenen.

- Jeg har drømmejobben og kan ikke se for meg at jeg skulle få lyst til å gjøre noe annet. Jeg vil gjøre dette til jeg blir gammel, sier Lyng.

Befriende

Som 16-åring ble Sandra Lyng kjent som den søte, unge nordlendingen på vei mot artistdrømmen. Hun har tidligere fortalt åpent om usikkerhet og et trøblete forhold til egen kropp. Mye har skjedd siden den tid. Nå har Sandra Lyng rundet 30 og føler seg bedre enn på lenge.

- Jeg føler at det er befriende å bli eldre. Jeg syns det er trist om man er redd for å være 30, for da har man ikke levd halve livet en gang, sier hun.

Med årene har hun funnet en ny trygghet.

- Det er en annen type lykke jeg ikke har kjent på før, sier hun.

- Har du rett og slett blitt voksen?

- Ja, kanskje det. Men voksen er så rart, jeg føler meg ikke voksen. Jeg liker å si barnlig, men jeg lever sånn jeg vil og er ikke flau ­eller har noe filter, sier hun.

Det har resultert i at hun nå gir ut musikk på norsk.

- Jeg følte på det at jeg har blitt 30, og at nå er jeg blitt mer sikker på hvem jeg er. Jeg gir mer faen i ting og hva andre syns. Jeg har rett og slett funnet ut at jeg skal være helt meg selv. For at det skulle bli veldig ekte, måtte det bli musikk på dialekt.

God nok

Lyng forklarer at hun alltid har blitt sett på som «hun lille jenta». På spørsmål om hva slags råd Lyng ville ha gitt seg selv som 16-åring svarer hun raskt:

- Jeg ville ha passet på henne. Jeg ville ha hatt noen som minnet på hvor viktig det er at selv om man får kritikk som artist, så er det viktig å skjønne at det ikke har noe med deg som person å gjøre. Den du er hjemme hos familien er god nok uansett om musikken selger eller ikke. Det jeg gjorde riktig er at jeg har hatt beina plantet på ­jorden. Jeg vet at hun jenta fra ­Mosjøen har vært veldig heldig.

Helt siden artistkarrieren fikk en pangstart har Sandra Lyng fått oppmerksomhet i pressen, også for mer enn musikken. Den siste tiden særlig for å ha brutt med to managere på kort tid. Hun var tidligere representert av Erland Bakke og kjendismanageren Gunnar Greve.

- Jeg har innsett at da det kommer til forhold og arbeidsforhold så er det noen ganger at det er en periode for alt. Det var fint da det varte, og det var meningen at det skulle være, men at det er mulig å vokse fra hverandre og få forskjellige syn på ting, sier hun.

«Boss Lady»

Nå har hun tatt styringen og er sjef i eget liv.

- Folk kaller meg «Boss Lady». Jeg har det helt inn i hjerterota skikkelig fint, og det tror jeg kommer av å bli eldre. Rare, dumme tanker tar ikke så stor plass, for man skjønner at de ikke er viktige. Om noen ikke skulle like meg og min greie er det greit. Jeg vil ikke prøve å gjøre alle til lags, sier hun og legger til:

- Dette er i hvert fall fullt og helt Sandra, så får de ta det de som vil.

Hun tror at mye av grunnen til at hun føler på en trygghet og indre ro er at hun har det stabilt rundt seg. Nå bor hun sammen med ­kjæresten Lasse Joachim Langerud på Skøyen i Oslo.

- Jeg har grunnmuren, også er det veldig gøy å se at det går bra med musikken. Jeg har kun flotte folk rundt meg nå. Ingen negativitet, og hvis det kommer, vet jeg hvordan jeg skal bli kvitt det, ­avslutter hun.

Gi oss tilbakemelding på denne artikkelen.Gi tilbakemelding!Gi tilbakemelding!

Vinn Gull i VG+

Dagens kode: GULL785

Send SMS med koden til 2424. Tjenesten koster 1 kr.

Ved å delta i konkurransen samtykker du til at vi kan kontakte deg på SMS med relevant informasjon om konkurransen «Finn Gull i VG». Les mer om konkurransen her »

Her kan du lese mer om