NORGE: KEiiNO fra venstre: Tom Hugo Hermansen, Alexandra Rotan og Fred Buljo. Foto: Terje Bendiksby/NTB scanpix

Svenske Aftonbladet slakter Norges bidrag

TEL AVIV/OSLO (VG) Norge kjemper mot 25 andre land om førsteplassen i Eurovision Song Contest i Tel Aviv, men det er lite kjærlighet å få fra söta bror.

Aftonbladets anmelder har lite til overs for Norges Eurovision-bidrag, og kaller Keiino og «Spirit in the sky» for «Aqua med joik».

– Norges bidrag er en stavknekk. Men i denne konkurransen liker man jo ulykker, skriver anmelder Markus Larsson i den svenske avisen.

– Norge kan dog dette med Eurovision-kitsch. Det her er helt verdiløst, men avslutter sikkert på topp ti.

Expressens anmelder er ikke like kritisk:

– De spiller virkelig på etno-kortet, våre kjære naboer. Jeg tror det kan bli topp ti, sier Anders Nunstedt på Expressen TVs livesending, og kaller låten «tulledisko».

Sjetteplass

Etter sin opptreden i finalen lørdag kveld rykket KEiiNO opp fra syvende til femteplass, i bettingen til Eurovisionworld.com. Så høyt har ikke Norge ligget siden bettingen åpnet for noen uker siden. Rundt klokken 23.13 er Norge nede på en sjetteplass.

Det er likevel Nederland som fremdeles er den store favoritten. De troner øverst på bettingen til Eurovisionworld.com foran Australia og Sveits.

Før semifinaleopptredenen lå Norge på 15. plass.

Få med deg kveldens anmeldelser her

I kveld kjemper Norge mot land som Sverige, Danmark og Russland under lørdagens finale i Tel Aviv. Norge var land nummer 15 ut i kveld. Våre nærmeste nordiske konkurrenter, Danmark og Sverige, kom før Norge, mens Island var syttende land ut.

Tidligere lørdag ble Hviterusslands jury disket fra Eurovision. Årsaken var at jurymedlemmene i et intervju hadde røpet hvem de stemte på under tirsdagens semifinale – noe som ikke er tillatt før hovedfinalen er gjennomført.

les også

Hviterusslands jury disket fra Eurovision Song Contest

Se kveldens finalister her:

Mulig sikkerhetsbrudd

Under torsdagens semifinale skal to menn ifølge Aftonbladet ha kommet seg forbi sikkerhetsstasjonen rundt Eurovision-arenaen og inn på det høyt sikrede området gjennom en uovervåket nødutgang.

Fikk du med deg? KEiiNO får ikke betalt i Eurovision

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) har forsikret deltagere, presse og tilreisende om at sikkerheten på arenaen er av høyest prioritet. EBU bekrefter til VG at de har fått et slikt varsel og hatt en sikkerhetsgjennomgang rundt området over natten.

– Vi satte i gang umiddelbare tiltak for å undersøke saken grundig, og har tatt ytterligere skritt for å øke synligheten av tilstedeværelsen i pressesenteret, skriver EBU i en e-post, og viser til sikkerhetsmannskapene.

De legger til at de har økt sikkerheten i og rundt området.

– EBU går aldri på kompromiss med sikkerhet. Vi har tillit til forsikringene som er gitt oss i dag, sier NRKs delegasjonsleder til VG.

Les mer: Mulig sikkerhetsbrudd under Eurovision

Under første semifinale ble TV-kanalen KAN, som sender Eurovision i Israel, hacket under TV-sendingen. Seerne fikk bilder og videoer av eksplosjoner i flere minutter. TV-kanalen ga terrorgruppen Hamas skylden for hackingen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder