TRIO: Silje Nordnes, Markus Neby og Ronny Brede Aase.

TRIO: Silje Nordnes, Markus Neby og Ronny Brede Aase. Foto: Kim Erlandsen / NRK

Slutter med «P3morgen»

Silje Nordnes, Ronny Brede Aase og Markus Neby har bestemt seg for å gi seg med radioprogrammet «P3morgen», melder NRK.

Statskanalen oppgir at de tre programlederne vil fortsette å jobbe i NRK, men altså gir seg med «P3morgen» om noen måneder. De skriver også at det jobbes med å utvikle et nytt morgenkonsept, men altså antakelig uten de tre profilene.

«Det er trist og vemodig, men samtidig helt riktig», skriver programleder Silje Nordnes på Instagram.

les også

Røper navnet til P3-Siljes kjæreste

Ifølge P3 blir siste sending med de tre 20. desember. Mens Brede Aase har vært programleder i ti år, har de to andre jobbet lenge som utegående reportere før de ble programledere.

«Det har vært en ære og en glede, hver eneste morgen i 10 år», skriver han på Instagram.

FEST: Ronny Brede Aase, Markus Neby, Silje Nordnes og Live Nelvik på den røde løperen på NRK P3 Gull i november. Foto: Fredrik Solstad / VG

– Det er en tid for alt. Vi er så vanvittig takknemlige for alle de årene Ronny, Silje og Markus har stått opp sammen med folk i inn- og utland og gitt oss en varm og morsom start på dagen. Heldigvis er det fortsatt noen måneder igjen, sier Mats Borch Bugge, redaksjonsleder for radio og podkast i NRK P3 Oslo til NRK.

les også

Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er forlovet: – Jeg svarte ja!

Neby, som nylig bekreftet at han er kjæreste med Andrine Hegerberg, forteller i saken at han har jobbet i «P3morgen» gjennom nesten alle 20-årene, og at det føles noe uvirkelig å skulle slutte med det. Nordnes sier det som b-menneske har vært utfordrende å ha morgenjobben i snart ti år, men at hun elsker å starte dagen med Ronny, Markus og lytterne. Hun vil likevel gi seg mens leken er god.

DEN GANG: Ronny Brede Aase og Live Nelvik som nye «P3morgen»-programledere i 2009. Foto: Eivind Griffith Brænde / NRK

– Selv skal jeg ta en pust i bakken, få ny giv og finne på noe nytt. Og sove masse, oppgir hun til arbeidsgiverkanalen.

Brede Aase hevder det har vært like stas og moro hver morgen, og lover at denne høsten vil bli den beste, fordi de skal «fyre på» til 20. desember.

les også

P3-Silje om å snakke om skjeden og anus med kronprinsparet på første rad: – Litt rart

«P3morgen» har gått på lufta siden 2003. Dagens format startet i 2009, da med Ronny og Live Nelvik som programledere. Line Elvsåshagen har også vært innom programmet som utegående reporter.

2014: Line Elvsåshagen og Ronny Brede Aase på Egertorget i mars 2014. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Andre som har vært tilknyttet programmet er blant andre Siri Kristiansen, Kristine Riis, Henrik Thodesen og Maria Stavang.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder