FILMSTJERNE: Sridevi Kapoor, her avbildet under «Umang Mumbai Police Show 2018» i Mumbai i januar i år.

FILMSTJERNE: Sridevi Kapoor, her avbildet under «Umang Mumbai Police Show 2018» i Mumbai i januar i år. Foto: SUJIT JAISWAL, AFP

Bollywood-ikon døde brått: – Etterlater seg millioner av sønderknuste fans

En av Bollywoods største stjerner, Sridevi Kapoor, døde lørdag av et hjerteinfarkt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Skuespilleren, som er kjent som bare Sridevi, ble 54 år gammel. Ifølge BBC var hun sammen med sin mann og datter i sin nevøs bryllup i Dubai da hun fikk et hjerteinfarkt.

les også

Film ble vraket – skuffet publikum fikk den tilbake

Blant dem som kondolerer er Indias president Ram Nath Kovind som skriver på Twitter at han er sjokkert over dødsfallet.

«Hun etterlater seg millioner av sønderknuste fans», skriver presidenten.

Den indiske nasjonalkongressens leder Rahul Gandhi er også sjokkert og omtaler Sridevi som en «utrolig talentfull og allsidig skuespiller».

GALLAKLAR: Sridevi Kapoor på den røde løperen før visningen av «English Vinglish» under filmfestivalen i Toronto i 2012. Foto: MARK BLINCH, REUTERS

Sridevi startet sin karriere allerede som fireåring og rakk å spille inn nærmere 300 filmer på flere ulike språk. Blant hennes mest kjente filmer finner vi Bollywood-klassikere som «Mr India», «Chandni», «ChaalBaaz» and «Sadma».

Hun ble ansett som en av de aller største stjernen i den Mumbai-baserte filmindustrien og var ifølge BBC ansett som en få kvinnelige skuespillere som sikret filmer stor kommersiell suksess uten støtte fra en mannlig stjerne.

«Et Bollywood-ikon», skriver London-ordfører Sadiq Kahn på Twitter der han har lagt ut et bilde fra da han møtte Sridevi under sitt siste besøk i India. «Veldig trist å høre om dødsfallet til en så utrolig talentfull skuespiller og produsent, skriver Kahn.

Sridevi etterlater seg ektemannen Boney og døtrene Jhanvi and Khushi Kapoor.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder