TRIST, MEN BRA: Serien a «Handmaid’s Tale» blir ikke den eneste laget ut fra bøkene til canadiske Margaret Atwood. Snart kommer biotekno-apokalypsen. Foto: George Kraychyk / Hulu

Ny TV-serie av Margaret Atwoods bøker

TV-serien «The Handmaid’s Tale» ble en streamingsuksess da den kom i fjor. Nå blir det TV-serie av enda en av forfatter Margaret Atwoods futuristiske dystopier.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Boktrilogien «Madaddam» skal nå bli TV-serie, ifølge Entertainment Weekly. Bokserien beskriver en post-apokalyptisk verden hvor en liten gruppe mennesker forsøker å overleve etter at en pandemi har gjort det av med de fleste av oss.

LES: Margaret Atwood om fremtidens menneske (VG+)

VGs anmelder roste utgivelsen av den første boken «Oryx og Crake», da den kom ut på norsk i 2008:

les også

Elegant om menneskenes endelikt

«Hennes research må ha vært både grundig og kreativ. Bioteknologien har forandret alt, fra rasebegreper til sykdomsbehandling, matvareproduksjon og klima. I isolerte enklaver lever de mest ressurssterke, vitenskapsmenn og -kvinner, de som har kloke hjerner og lojale hjerter. Beskyttet mot bermen og det oppløste samfunnets trusler, arbeider de med å gjøre arten udødelig», skrev VGs anmelder.

TV-serien «A Handmaid’s Tale» fikk uventet drahjelp da den ble lansert i fjor høst. Selv om romanen som serien baserer seg på, kom ut allerede i 1985, førte både valget av Trump til USAs neste president og #metoo-kampanjen til at mange så fortellingen som brennaktuell.

Mens «A Handmaid’s Tale» diskuterer feminisme og kjønnskontroll, er Atwood i bøkene om «Maddaddam» opptatt av klimakrise og bioteknologi.

Den kommende serien skal produseres av Paramount Entertainment og Anonymous Content.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder