STUMP RØYKEN!: Åge Sten Nilsen på scenen sammen med Tony Carey i Moskva. Foto: Privat

Åge Sten Nilsen drakk og røykte på scenen i Moskva – fikk 20.000 i bot

Østfold-artisten gjorde noe han ikke burde gjort på en statlig scene i Moskva.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Det var under en opptreden med tidligere Rainbow-keyboardist Tony Carey i Moskva at den norske artisten havnet i trøbbel.

Han hadde en forkjølelse før han dro, men fikk ikke til å få lindret symptomene før han gikk på scenen på grunn av kommunikasjonsproblemer. Nilsen ba om Prednisolon for stemmebåndene, men klarte ikke å få fatt i det før konsertstart.

Dermed bestemte Nilsen seg for å like godt «ta’n helt ut» på scenen.

– Russere og vodka er flott tenkte jeg, det er jo vodkaens hjemland. På et tidspunkt tok jeg en sigarett også. Det skulle jeg ikke gjort.

les også

Åge Sten «Glam» Nilsen må opereres etter scenefall

Da han gikk av scenen ble han nemlig møtt av en sjokkert promoter.

– Er du gal? Sa han. Han så for seg arrestasjon og det hele. Jeg visste jo ikke at det var strengt forbudt å røyke og drikke fra en statlig scene.

Sten Nilsen opptrådte nemlig i gigantkomplekset Crocus City Hall, som ble åpnet i 2009. Han sier promoteren så for seg arrestasjon.

Da Nilsen landet i Norge dagen etter kom den første mailen om at det hemmelige politiet hadde tatt bilder av ham på scenen. Og han var ilagt en bot som til slutt endte på rundt 20.000 norske kroner.

– Jeg tar det på min kappe og la meg flat. Jeg skal selvfølgelig føye meg etter lover og regler i Russland. Jeg visste bare ikke at det var så ulovlig, sier Nilsen som har fått forsikringer om at han kan komme tilbake og spille i Russland uten konsekvenser ved en senere anledning.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder