NETFLIX-FILM: Slik så det ut under helgens filminnspilling utenfor regjeringskvartalet og VG-huset i helgen. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

NRK: Netflix brøt avtale om 22. juli-filming

Strømmegiganten Netflix skal ha brutt avtalen med departementet om å filme alle scenene til 22. juli-filmen utenfor regjeringskvartalet i Oslo lørdag.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Den amerikanske filmen, som finansieres av Netflix, brukte lørdagen på å gjenskape terrorhandlingen som skjedde ved regjeringskvartalet for seks år siden.

Departementsråd Eivind Dale sier til NRK at overraskelsen var stor da det sto en hvit varebil midt fremfor inngangen til departementsbygningen i Akersgata mandag.

– At de skulle filme i Akersgata i dag tidlig var ikke en del av avtalen med filmselskapet. Det er ganske ugreit. De har brutt avtalen, sier han.

Bakgrunn: Anders Danielsen Lie skal spille Anders Behring Breivik

Det er Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) som har hatt dialogen med Netflix, og som har gitt filmtillatelsen. De har varslet alle ansatte i alle departement i regjeringskvartalet om filmingen.

Ifølge NRK står det i avtalen at Netflix skulle gjøre seg ferdig med alle scenene i Akersgata på lørdag. Mandag klokken ni vrimlet det imidlertid med filmfolk på Akersgata, i tillegg til den hvite varebilen, forteller Dale.

– Vi har sendt brev til filmselskapet der vi skriver at vi reagerer på at de har brutt avtalen, sier departementsrådet.

Fikk du med deg: Fikk også kritikk for innspilling på Nøtterøy

Netflix har ikke svart på henvendelsen fra NRK.

Filminnspillingen skal etter planen holde på til slutten av januar 2018. Filmen har arbeidstittelen «Norway» og er basert på boken «En av oss» av Åsne Seierstad. Regissør er Paul Greengass, og på rollelisten står blant annet Anders Danielsen Lie som Anders Behring Breivik, Jon Øigarden som advokat Geir Lippestad og Ola Furuseth som Jens Stoltenberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder