Märtha gravid igjen

(VG Nett) Prinsesse Märtha Louise (32) venter barn igjen.

ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

BLIR FIRE: Prinsesse Märtha og Ari Behn med sin lille stolthet - fire dager gamle Maud Angelica. På nyåret får Maud Angelica en søster eller bror. Foto: Scanpix

«Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn har den glede å kunne meddele at de venter barn. Prinsessen har termin medio april 2005, og fødselen vil finne sted på Rikshospitalet i Oslo», står det i meldingen.

Den vordende moren er i fin form og det forventes et normalt svangerskap, skriver Slottet.

Prinsessens graviditet medfører ingen endringer av planene om å flytte til USA i oktober.

Jubel i familien

Far til Ari Behn, Olav Bjørshol, sier hele familien gleder seg over at et nytt familiemedlem er på vei.

- Det er stor glede i familien, sier bestefar Bjørshol til VG Nett. Han forteller at både prinsesse Märtha og Ari Behn ser frem til å bli foreldre til to.

- Jeg vet at de har det veldig, veldig bra og at de gleder seg stort, sier Bjørshol.

Märtha har ved en rekke anledninger uttalt seg om morsrollen, om hvordan Maud Angelica har forandret henne - og at hun har utviklet seg som menneske.

Samme måned

Dermed kan Maud Angelica se fram til å få en søster eller bror. Maud Angelica så selv dagens lys bare for halvannet år siden - 29. april 2003 - «en gyllen halvmeter lang». Maud Angelica var 50 centimeter og 3516 gram da hun ble født - også hun på Rikshospitalet.

-Jeg får lyst til å gå ut og skyte en bjørn eller knuse noe stein, svarte Ari da en journalist ville vite hvordan han følte seg som far bare timer etter fødselen.

Etter termin vil de to søsknene altså begge kunne feire fødselsdag i april.

Nyheten om at prinsessen venter barn nummer to - kommer tre dager før prinsessens egen bursdag.

Ønsker tre barn

Dermed blir det flere smårolllinger på familiens nyinnkjøpte eiendom i Lommedalen i Bærum.

Da Ari Behn i fjor ble intervjuetav VG, forklarte han at han ønsker seg flere barn - i hvert fall tre. Han understreket også viktigheten av at barna får gå på norsk skole, og at de derfor kommer til å returnere til Norge etter New York-oppholdet.

Også i gledesrusen etter Maud Angelicas fødsel, uttalte Ari Behn:

- Vi mennesker har det i oss at vi skal få barn - hvis vi kan få. Jeg håper vi kan få et par stykker til.

Graviditetsrykter

Ryktene om at Märtha er gravid igjen har svirret i flere måneder. Bladene har spekulert i om Märtha igjen har kul på magen.

Da prinsessen i helgen besøkte Vestlandet som talskvinne for Norsk Epilepsiforbund, snakket hun åpent om hvordan hun savner datteren når hun er på jobb.

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kaster med andre ord ikke bort tiden. De to giftet seg i Nidarosdomen 24. mai 2002.

- Litt oppskrytt

De to møttes første gang hjemme hos Aris mor Marianne Solberg Behn i Moss. Märtha dyrker i likhet med Aris mor interessen for roseterapi, og en dag vart Ari var hjemme da Märtha kom på besøk. For Ari var det kjærlighet ved første blikk, men ikke for Märtha.

- Jeg syntes han var litt oppskrytt, forklarte Märtha da hun stolt presenterte sin nye forlovede året etter for pressen i forbindelse med forlovelsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder