VG i eksklusivt møte med George Michael: - Utro hele tiden

LONDON (VG) George Michael (40) har vært kjæreste og samboer med Kenny Goss i åtte år. Likevel innrømmer han uten å blunke at han stadig vekk har sex med andre partnere.

  • Tore Ulabrand Johansen

Artikkelen er over 16 år gammel

Det er nesten med ærefrykt man rekker hånden frem for å hilse på George Michael. Ikke bare er han et pop-ikon som har begeistret publikum i snart 20 år. Men han gir jo praktisk talt ikke intervjuer - har nesten ikke gjort det på 15 år, og da bare til en fire-fem utvalgte engelske journalister.

Men nå sitter vi her, og lurer på om jeg er den første nordmann som får sjansen.

Skiftet ego

- Hvis du er det, så blir du også den siste. Dette er absolutt siste gang jeg stiller opp i mediene. Jeg nektet da plata («Patience») ble lansert. Nå har jeg stilt opp på en del intervjuer, men når dette er over, så trekker jeg meg tilbake fra medienes søkelys - for godt, fastslo popstjernen overfor VG i går.

- Er du helt sikker på det?

- Slik jeg føler det nå, ja. Men skulle egoet mitt forandre seg, eller andre ting skje, så skal man jo aldri si aldri. Men jeg har ingen planer om annet enn å la musikken min snakke, sier Michael alvorlig. Han legger ikke skjul på at oppmerksomheten fra pressen til tider har vært en stor plage i hans liv.

- For voksne

I flere intervjuer den siste tiden har den tidligere Wham-stjernen snakket nesten sjokkerende åpent om sin homofili og om hvordan han i yngre dager eksperimenterte hemningsløst med sex og stoff.

- Du tror ikke du har vært for ærlig?

- Hvis du med det mener om jeg vil støte fansen fra meg, så frykter jeg ikke det. Jeg lager musikk for voksne mennesker. De liker ikke George Michael fordi han er slik eller sånn, men fordi han lager bra musikk. Det har jeg lyst til å fortsette å gjøre, sier han.

Albumet «Patience» (tålmodighet) er hans første studioalbum siden 1996. Og til tross for det lange fraværet gikk den rett til topps på listene i en rekke land.

- Jeg hadde såpass tro på meg selv at jeg mente jeg kunne lage musikk folk ville høre på, sier George.

Plata skulle først komme ut høsten 2002, så tidlig i 2003, men den kom først i mars i år.

- Hva var det som skjedde?

- Enkelte spor på dette albumet er innspilt så langt tilbake som for fem år siden. Jeg fikk en forferdelig depresjon etter at min mor døde. Jeg trodde flere ganger at jeg hadde kommet meg. Men hver gang jeg var på overflaten og følte meg virkelig kreativ, så jobbet jeg meg rett til bunns igjen.

Han forteller at han en periode helt mistet evnen til å skrive og til å uttrykke seg kreativt og fryktet at det var for godt.

- Men jeg har heldigvis funnet den tilbake igjen. Å fullføre dette albumet og spille det inn, er det hyggeligste jeg har gjort siden Wham-tiden, sier Michael.

Det vakte berettiget oppsikt da Michael i et intervju direkte på BBC gjorde det klart at «Patience» er hans siste album gitt ut på et stort plateselskap. Heretter vil han legge musikken sin ut gratis på Internett.

- Det er planen min, så får vi se om den lar seg gjennomføre, sier George Michael.

PS:«Patience» er gitt ut på Sony - som Michael i 1993 sverget han aldri ville ha mer med å gjøre: - Jeg kom tilbake av tre årsaker. For det første er (styreformann) Tony Mottola borte. For det andre er de fire-fem største selskapene nesten like. Og for det tredje ga de meg den mest utrolige avtale jeg noen gang har sett.

Flere artikler

  1. Var helt knust!

  2. Maleriet utsatt for nye vinklinger

  3. - Jeg var Beckhams andre elskerinne

  4. TV 2-måling: Maria soleklar «Idol»-favoritt

  5. Indisk miss gikk i protest

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder