RINGEN SLUTTET: I dag gifter Prins Charles og Camilla Parker Bowles seg i Windsor. Foto: Reuters

Brikkene på plass

Ringen endelig sluttet for Camilla og Charles

LONDON (VG) Når prins Charles (56) setter ringen på fingeren til sin Camilla (57), er den siste brikken lagt i litt av et puslespill.

Stig Tore Laugen
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Da gir prinsen av Wales og Camilla Parker Bowles hverandre sitt ja i rådhuset i Windsor. Forlovere er sønnene prins William og Tom Parker Bowles.

Til stede er 30 av brudeparets nærmeste, men ikke brudgommens mor, dronning Elisabeth.

Brokete bilde

Mange, brudeparet selv inkludert, har slitt med å få bildet av de to sammen til å stemme.

Det har også VGs team gjort. Etter at vi kjøpte puslespillet med brudeparet som motiv, i en butikk utenfor Windsor slott, har vi strevd i flere timer. 500 brikker skulle på plass, og det var alt annet enn enkelt...

Det har nok ikke vært enkelt for Charles og Camilla heller. Men de har holdt fast ved hverandre, selv om begge har vært gift på hver sin kant. Klokken 14.30 i dag vil begge bekjenne at de har syndet. Det skjer under bryllupsvelsignelsen i St. George kapell.

- Det er greit at de gifter seg, men ifølge vår kirke er det viktig at de ber om unnskyldning og viser anger for det de har gjort. Begge er jo skyld i to ekteskapsbrudd, forteller mrs. Rushton (64) fra Preston da VG møtte henne utenfor Windsor slott.

Før hun legger til:

- Det er jo rart at de ikke giftet seg med hverandre allerede første gang...

Det har kanskje paret selv angret på.

Kjempefest

Angret gjorde i hvert fall VG da vi slet som verst med puslespillet. Spesielt vanskelig var prinsens smoking. Vi hadde til tider ingen holdepunkter annet enn svarte brikker.

Men både vi og brudeparet kom oss videre. For dem løsnet det nok spesielt da dronning Elisabeth omsider ga sitt samtykke til at prins Charles kunne ekte Camilla.

Like før klokken 16 i dag er 800 gjester ventet når dronningen holder bryllupsfest for de to nygifte på sitt eget slott. Det beviser at også hun aksepterer at puslespillet ikke kunne forbli halvferdig. Bildet måtte gjøres ferdig og få en ramme.

Når alle formaliteter så er unnagjort, drar de nygifte i kveld på bryllupsreise til Skottland.

Forhåpentligvis blir de like fornøyd med hvetebrødsdagene som vi ble da den siste brikken falt på plass. Men det var sannelig også på tide.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder