Prislapp: 1,5 millioner kroner

TOTALVRAKET: Bilen brant til grunne da Tshawe Baqwa lånte den eksklusive Lamborghinien mandag kveld. Ifølge politiet var det ingen eksplosjonsfare, men fare for spredning til bygninger. Foto: Trond Solberg / VG

Madcon-stjernen prøvekjørte ulykkesbilen

(VG Nett) Tshawe Baqwa (31) hadde «brannbilen» på utlån fra bilforhandleren Auto Forum da den eksklusive Lamborghinien tok full fyr.

  • Atle Jørstad Wergeland
  • Morten Hegseth

Artikkelen er over åtte år gammel


Bilen - en Lamborghini Gallardo fra 2004 - er registrert på Ugland-familiens selskap JBU Holdning men var lagt ut på salg gjennom Auto Forum i Drammen.

Bakgrunn: Skulle ha McDonalds-mat - endte i branndrama

Verdien på bilen er ca. 1,6 millioner kroner.

Har du tips i saken? Send e-post til VG Netts journalist !

- Det stemmer at vi skulle selge bilen for Ugland, og Tshawe var interessert i bilen og skulle prøvekjøre. Planen var at han skulle komme tilbake senere, men så var uhellet ute, forteller Geir Bråthen i Auto Forum i Drammen til VG.

PRØVEKJØRTE: Det var artisten Tshawe Baqwa som kjørte luksusbilen da den tok fyr. Foto: BONNIER AMIGO


Flere vitner var til stede da Madcon-stjernen hoppet ut av bilen og febrilsk prøvde å få slokke brannen med et brannslokningsapparat.

Baqwa skulle hente mat på McDonald's-restauranten på Furuset da ulykken skjedde rundt 18.00 mandag kveld.

Bilen var fullforsikret mot eventuelle ulykker, ifølge eier Kjell Rune Staddeland.

- Det er forsikringstaker som er ansvarlig for bilen. Jeg har solgt en god del av disse bilene, men har aldri opplevd noe sånt. Jeg trodde først det var en spøk. Hva som har skjedd er umulig å si. Det er godt det har gått bra med guttene, sier Bråthen til VG.

Lamborghinien har vært disponert av tidligere administrerende direktør i JBU Holding, Kjell Rune Staddeland.

Han hadde ingen kjennskap til at Madcon-stjernen skulle prøvekjøre bilen.

- Det er bil jeg har hatt, som jeg skal kvitte meg med. Jeg ble rystet da jeg så dette, og er bare glad alle kom seg ut og er i god behold, sier Staddeland på telefon til VG.

Politiførstebetjent Terje Bechmann forteller at politiet nå vil finne ut om det ligger straffbare forhold til grunn for ulykken.

- Bilen er transportert inn til Viking etter at Brannvesenet slukket brannen. Nå vil vi se om det er mulig å finne ut av brannårsaken, og så vil vi som alltid undersøke om det er rimelig grunn til å undersøke straffbare forhold. Det er litt for tidlig til å kunne si noe mer om denne saken, sier Bechmann Dahl til VG.

VG har vært i kontakt med Madcons talsperson Ronnie Klaussen, som sier at hverken Tshawe eller Yosef vil kommentere saken på nåværende tidspunkt.

Flere artikler

  1. Tshawe kjørte uten førerkort

  2. Politiets teori: - Bilbrannen ble utløst av oljelekkasje

  3. Tshawe får bot for kjøring uten førerkort

  4. Tshawe nok en gang i trafikktrøbbel - tatt uten gyldig førerkort tre ganger på fire måneder

  5. Madcon-Tshawe kjørte uten lappen - igjen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder