- Bryr oss ikke om slakten

(VG Nett) Kameratgjengen bak «Hjelp, vi er i filmbransjen» lar ikke anmeldernes kritikk ødelegge hverken humøret eller vennskapet.

  • Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

God kjemi på settet var tydeligvis ikke nok til å få filmanmelderne til å juble for «Hjelp, vi er i filmbransjen.». Samme dag som Oslo-premieren våknet den store vennegjengen bak filmen opp til en svært lunken mottakelse - terningkast tre i VG, og en toer i Dagbladet.

VGTV: Se kjendisenes reaksjon på kritikken

Med Nini Bull Robsahm og Patrik Syversen som produsenter, og skuespillerne Henrik Thodesen, Odd-Magnus Williamson og Jenny Skavlan i spissen hadde mange spådd dette til å bli en skikkelig sommer-hit. Men hverken VG eller Dagbladets anmelder lot seg imponere.

GODE VENNINNER: Regissørene Nini Bull Robsahm og skuespiller Julia Schacht er like gode venner privat som på den røde løperen. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix


Det tar imidlertid skuespillerne med knusende ro:

- Jeg har vært med på dårlige anmeldelser før, og det kan fortsatt bli gode seertall. Jeg syns filmen er kjempebra, sier Jenny Skavlan til VG Nett.

- Ikke overraskende

Skuespillerkollega Odd-Magnus Williamson har et annet triks for å ikke ta seg nær av kritikken.

STRÅLTE: Skuespiller Christian Rubeck lot ikke kritikken påvirke humøret på filmpremieren. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

- Dette tar jeg med knusende ro, og skyller det hele ned med alkoholholdige drinker, sier han.

NRKs «Filmpolitiet» og Aftenposten ga filmen terningkast fire, og Williamsons «Torsdag kveld fra Nydalen»-kollega Henrik Thodesen er ikke overrasket over den blandede mottagelsen.

- Den er spredt, og det er helt som forventet. Ikke noe jeg tar tungt, sier han, som nektet å kommentere kjæreste-ryktene med Charlotte Thorstvedt:

- Hun er i Stavanger, og mer vil jeg ikke si. jeg er en veldig hemmelighetsfull person, smilte han lurt på spørsmål om de er et par.

Også produsent Patrik Syversen var bare glad og fornøyd på Oslo-premieren.

- Vi hadde regnet med mange forskjellige meninger om filmen, men jeg ler i alle fall av den. Og så er jeg veldig takknemlig for dette fantastiske oppmøtet, sier han.

Også skuespiller Marte Germaine Christensen er stolt av filmen.

- Vår jobb er å lage film, og anmeldernes jobb er å synse. Jeg er kjempestolt, og det føles veldig trygt å komme på premieren med verdens beste gjeng, sier hun.

Kritiske anmeldere

Skuespillerne ankom sammen, og er også gode venner privat, og blir ifølge NRK omtalt som «den nye vinen» - uten at det gjør filmen noe bedre, i følge VGs anmelder Morten Ståle Nilsen:

«Størst inntrykk, ved siden av Williamson, er det Hege Schøyen, i rollen som Lindas rike mor, som gjør. Det er et pardoks i en film som jo skal feire en «ny generasjon»: Kanskje det ikke er så dumt med lang og bred erfaring likevel», skriver han.

LES MER OM NORSK FILM HER

Heller ikke Dagladets anmelder er nådig når han feller dommen over «Hjelp, vi er i filmbransjen»:

«I motsetning til et vennekalas som «Ocean's Eleven», mangler denne lavbudsjettfilmen starpower. I stedet har man satset på lærlinger, la oss kalle det «Hjelp, det er torsdag kveld i filmbransjen», med noko attåt», skriver Mikael Godø.

Filmen handler om fire venner som lager en film med budsjett på ti millioner ved en feiltakelse, etter å ha holdt en falsk audition for å finne en ny dame til kameraten Glenn (Thodesen). På rollelista finner vi også navn som Sigrid Bonde Tusvik, Steinjo fra «Påpp & Råkk», Christian Rubeck, Stig Frode Henriksen og Marte Germaine Christensen.

LES FLERE NYHETER PÅ VG RAMPELYS HER

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder