TOK FEIL: Den svenske TV-kanalen TV4 tok før helgen feil av den orginale musikkvideoen til Zara Larsson (innfelt) og videoen som Annette Sandvik og de norske studentene hadde laget. Foto: SKJERMDUMP/ SONY MUSIC

Svensk Idol med videotabbe: Skulle presentere svensk artist - brukte video av norske Annette

I beste sendetid på fredag kveld fikk svenskene se norske Anette Sandvik (22) bli presentert som popstjernen Zara Larsson (15).

  • Kristine Hellem Aanstad
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var under introen til det populære programmet «Idol» på svensk TV4 at bommerten skjedde:

De tre gjenværende deltakerne Erik, Elin og Kevin ble presentert og på slutten av introduksjonen annonseres det at artisten Zara Larsson (15) skal opptre - men personen på musikkvideoen som vises er ikke 15-åringen. Det er 22 år gamle Annette Sandvik fra Stokke.

- Det er ganske absurd, for det er jo ikke vanlig å komme på svensk TV i beste sendetid. Likevel er det veldig gøy, sier 22-åringen til VG.

Covervideo

Videoen som TV4 har brukt er en covervideo som er laget av Stavanger-mannen Andreas Bakkebø (21), og ble filmet for syv måneder siden i Redding California - hvor nordmennene går på skole.

- ABSURD: Annette Sandvik (22) synes det bare er gøy at den svenske TV-kanalen brukte videoen av henne under sendingen. Foto: SKJERMDUMP FRA TV4


- Jeg er jo ikke så slående lik Zara, så jeg synes det er hyggelig at de trodde jeg var henne. Dette var nok mine fem sekunder med berømmelse, sier hun lattermildt.

Videoen som Bakkebø har publisert på Youtube har tittelen «Uncover - Zara Larsson (Official Music Video)» - et navn som kan være noe misledende.

- Jeg tenkte jo aldri at noen ville tro at det faktisk var den offisielle musikkvideoen. Så det var ikke min intensjon å prøve å lure noen til å tro min venninne var Zara Larsson. Larsson er en fantastisk dyktig artist, og jeg ville lage en kul musikkvideo bare fordi jeg likte sangen, sier 21-åringen.

I sommer var Larsson en av artistene som underholdt på VG-lista-showet på Rådhusplassen.

- Stolt

«ORGINALEN: Slik ser artisten Zara Larsson ut. Foto: Sony Music

Ifølge Bakkebø har ikke den svenske TV-kanalen vært i kontakt med han for å få bruke videoen, men det gjør han ikke noe.

- Jeg er veldig gira og stolt av at de trodde at min video var den ekte, så jeg tar det som et kompliment. At noe jeg har laget er bra nok til å bli vist på nasjonal TV gjorde meg veldig glad, sier han.

VG har vært i kontakt med svensk TV4 som bekrefter feilen og beklager det som har skjedd.

- Zara Larsson bestemte seg for å bytte sang, og dermed måtte vi i siste minutt gjøre en endring og feil video havnet i introen vår. Så det er altså en menneskelig feil som har skjedd her, sier presseansvarlig for «Idol» Erik Sidung til VG.

- Et kompliment

Sidung innrømmer at de burde ha undersøkt videoen bedre på forhånd, og vet ikke hvorfor Bakkebø ikke ble kontaktet i forbindelse med bruk av videoen. Han håper imidlertid at Annette tar feilen deres med godt humør.

- Jeg håper at hun ikke tar det ille opp, og vi beklager på det sterkeste. Å bli sammenlignet med Zara håper vi at hun tar som et kompliment.

Ifølge presseansvarlig har TV-kanalen ikke fått noen henvendelser i forbindelse med bruk av feil video før VG tok kontakt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder