SCI FI-EKSPERT: J.J. Abrams er blant annet kjent for filmene «Cloverfield» og «Super 8». Foto: AP

J.J. Abrams blir «Star Wars»-regissør

Regissør J. J. Abrams (46) - som har hatt suksess med nyinnspillingen av «Star Trek» - skal blåse nytt liv i «Star Wars»-universet.

  • Halstein Røyseland
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Ifølge Deadline Hollywood er det Abrams som har fått oppgaven med å regissere «Star Wars Episode VII».

46-åringen (kjent for blant annet TV-serien «Lost») ble hyllet for sin filmversjon av «Star Trek» som kom ut i 2009. Han er også kjent for science fiction-filmene «Cloverfield» fra 2008 og Steven Spielberg-produserte «Super 8» fra 2011.

FILMEKSPERT: VGs journalist Øystein David Johansen. Foto: Frode Hansen/VG

- Jeg mener at han er jo den desidert beste som finnes akkurat nå til å puste liv i den serien, hvis man absolutt må det. Abrams har vært det store håpet til alle sci fi-fans de siste 4-5 årene. Dette er et helt perfekt valg av Disney, mener VGs anmelder og filmjournalist Øystein David Johansen.

I oktober i fjor kjøpte Disney opp selskapet Lucasfilm for svimlende 23 millarder kroner, og sikret seg samtidig «Star Wars»rettighetene.

Etter planen kommer den «Star Wars Episode VII»-filmen på kino i 2015. Da vil det ha gått ti år siden den forrige filmen, «Episode III: Revenge Of The Sith», som kom ut i 2005.

- Abrams har følelse for både sci fi-delen, og er også god på historiefortelling, som de tre siste «Star Wars»-filmene manglet en del av, mener Johansen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder