KLARE FOR KOLLEKTIV: Astrid Sugaren, Astrid Smeplass og Siri Vølstad Jensen vil danne tidenes jentekollektiv nr de er ferdige med skolen. Foto: Trond Solberg/Helge Mikalsen/VG

«Idol»-Astride-ene og «Idol»-Siri vil bli samboere

Astrid Sugaren fikk trøst av Astrid Smeplass da hun røk ut i går

Da Astrid Sugaren (17) måtte forlate «Idol», var venninnen Astrid Smeplass (17) den beste støtten. Nå drømmer de om å flytte sammen med Siri Vølstad Jensen (17).

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Både Smeplass og Sugaren er nå ute av «Idol»-sirkuset, mens vennskapet så vidt har begynt. Gjennom «Idol»-tiden har de to blitt nære venninner - ikke erkerivaler, slik mange trodde da Smeplass røk ut og Sugaren sto igjen for en drøy uke siden.

Fredag var Smeplass blant tilskuerne i salen på Chateau Neuf i Oslo, og tok helt på slutten imot en gråtende Sugaren som ble sendt ut.

- Astrid (Smeplass) har blitt en av mine aller beste venninner, og jeg snakket masse meg henne etterpå. Hun kom bare med masse oppmuntring. Når man har det kjipt er jo det beste å være med venninner, sier Sugaren til VG dagen etter «Idol»-sendingen.

- Forberedt på alt
Hennes siste «Idol»-opptredener var «Evereybody Hurts» og duetten «Ho Hey» med den tidligere vinneren Aleksander With. Fra dommerne fikk hun positive tilbakemeldinger, mens Tor Milde trillet en sekser på terningen for duetten. Likevel var det hun og Siri Vølstad Jensen som fikk færreste stemmer.

- Jeg var forberedt på at alt kunne skje, og var egentlig mer overrasket da jeg gikk videre forrige fredag, sier Sugaren.

Forrige lørdag var det hun som måtte trøste Smeplass, som røk ut til dommernes forferdelse. Dagen etter dro de to venninnene i Frognerparken for å slappe av, og gjennom «Idol» har de blitt godt kjent i hovedstaden.

- Det er nok stor sannsynlighet for at vi flytter hit på et eller annet tidspunkt, sier Sugaren.

Jentekollektiv
Hun er fortsatt i Oslo, men reiser hjem til Tolga I Hedmark mandag morgen. Planen framover er å fokusere på å fullføre videregående skole, men Astrid har på ingen måte gitt opp musikken.

Dessuten har både hun, Smeplass og Vølstad Jensen blitt så gode venner at de snakker om å flytte sammen til Oslo alle tre når de er ferdige med skolen.

- Vi har veldig lyst til å bo sammen. Jeg merker nå at det er så utrolig fint å ha venninner som er like interessert i musikk, og vi forstår hverandres situasjon så godt. Det er en helt spesiell kjemi, forklarer Sugaren.

Siri Vølstad Jensen konkurrerer mote Steffen Jakobsen (23) og Eirik Søfteland (24) om de to finaleplassene, og er altså den eneste jenta igjen i «Idol». Helst skulle hun ønske at én av venninnene var igjen.

- Det er veldig tris å ha misten begge Astrid-ene, nå som vi har kommet hverandre så nært. Aller helst skulle jeg delt resten av opplevelsen med dem, men heldigvis så sees vi igjen om en uke - og venninner er vi jo uansett, sier hun til VG.

- Ikke lei meg
Astrid Sugaren har for lengst tørket fredagens tårer, og det gode humøret er tilbake. Først og fremst er hun takknemlig for å ha kommet til topp fire i konkurransen.

- Det er klart man ikke vil ryke ut, men jeg er ikke lei meg lenger og føler egentlig jeg gjorde to gode opptredener - men nervøsiteten min ødela nok litt for meg, sier Sugaren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder