BRYLLUP I RØYKEN: Her kjemper brannvesenet mot flammene og den illeluktende røyken på søppelplassen i Täby utenfor Stockholm. Nå får de hjelp av Forsvaret til å slukke brannen. Foto: 2200 LESERBILDE

Prinsessebryllupet trues av søppellukt

...må få slukkehjelp av forsvarshelikopter

STOCKHOLM (VG Nett) I verste fall må Madde og Chris O'Neills gjester holde seg for nesen under bryllupsfesten.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Rune Thomas Ege
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Årsaken er en kraftig brann på en søppelplass i Täby utenfor Stockholm. Hvis vinden snur, kan den blåse sur røyk - og enda surere lukt - rett over lørdagens kongelige bryllup som holdes på Drottningholms slott, skriver Aftonbladet.

- En søppelplass som brenner lukter aldri spesielt godt. Så det er klart det vil være forstyrrende dersom vinden snur, sier Ulf Larsson i Storstockholm brandförsvar til VG.

Brannvesenet har hatt problemer med vanntilførselen til det brennende søppelberget. Derfor har nødetatene tilkalt hjelp fra forsvaret.

- Vi har fått et positivt svar fra Forsvaret, og håper at vi skal få et helikopter på plass i løpet av fredag formiddag. De skal vannbombe flammene, sier Larsson.

Om stanken henger over Drottningholm i morgen kveld er det fremdeles litt for tidlig å si.

- Men vi håper at vi skal få slukket brannen i god tid før bryllupet starter. Akkurat nå ser det lovende ut. Og når vi får helikopteret på plass, bør dette gå bra, sier Larsson.

Festet

Sent torsdag kveld startet bryllupsfestlighetene for prinsesse Madeleines forlovede og bror. Torsdag var det Sveriges nasjonaldag, og den ble avsluttet med en real fest på Stureplan i Stockholm.

Paret hadde nemlig leid en egen del av nattklubben Sturehof i sentrum av hovedstaden, for å holde en privat fest med sine nærmeste svenske og amerikanske venner.

Prins Carl Philip og hans kjæreste Sofia ankom festlighetene klokken 22.30, og en halv time senere kom den O'Neill.

GOD STEMNING: Chris O'Neill festet natt til fredag på Sturehof sammen med sine svenske og amerikanske venner. Foto: Stefan Jerrevång/AFTONBLADET

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder