MILJØFORKJEMPER: Leonardo DiCaprio talte under FNs klimatoppmøte i New York, høsten 2014. Nå planlegger han å bygge et miljøvennlig hotell utenfor kysten av Belize. Foto:Shannon Stapleton,Reuters

Leonardo
DiCaprio vil bygge miljøvennlig luksus-hotell

I 2005 kjøpte superstjernen sin egen ubebodde øy
utenfor Belize. Nå vil han utvikle sitt eget øko-hotell.

Sverre Holm-Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den 40 år gamle filmstjernen har tjent millioner av dollar på filmene sine. Nå skal han ifølge flere utenlandske medier investere en betydelig sum på øya han forelsket seg i i 2005. Øya Blackadore Caye ligger utenfor Belize i Karibien.

Ifølge New York Times betalte DiCaprio 1,75 millioner dollar for øya for 10 år siden. Nå samarbeider han med utbyggere med å forvandle den ubebodde øya til en luksusresort.

Øko-vennlig

Skuespilleren har uttalt at målet med luksus-resorten er å redde miljøet i området. Planen er at resorten skal bidra til å rehabilitere økosystemet på øya og i området rundt.
Ifølge New York Times skal området ha blitt utsatt for overfisking, skogavhogging og jorderosjon. DiCaprio, som er en ivrig miljøforkjemper og som har blitt utnevnt til FN-representant for klimaforandringer, skal nå jobbe sammen med forskere for å utarbeide kunstige korallrev og drivhus for sjøgress.

– Hovedfokuset er å gjøre noe som vil forandre verden, sier skuespilleren til New York Times.

– Jeg kunne ikke ha dratt til Belize og bygd på en øy hvis det ikke var for at ideen var banebrytende for miljøet, sier han.

Les også:DiCaprio er svært bekymret for klimakrisen

Millionvillaer

Resorten skal etter planene bestå av 68 villaer som kan leies og 48 private hjem. Prisene anslås å ligge på mellom 5 og 15 millioner dollar, dersom man ønsker å kjøpe.

I fjor ble det kjent at skuespilleren solgte et av sine egne feriehus. Landstedet som ligger i Malibu, ble solgt langt under takst, men kjøperen måtte allikevel ut med 107 millioner norske kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder