SNAKKER: Mer enn ti år etter affæren ble kjent, åpner Monica Lewinsky opp om skandalen som rammet Det hvite hus på grunn av henne og Bill Clinton.

SNAKKER: Mer enn ti år etter affæren ble kjent, åpner Monica Lewinsky opp om skandalen som rammet Det hvite hus på grunn av henne og Bill Clinton. Foto:AP/Scanpix,

Monica Lewinsky om Clinton-skandalen: Ville dø

Nå har hun tatt sine første famlende skritt på Twitter

Monica Lewinsky (41) blir aldri ferdig med historien som gjorde henne verdenskjent. Mandag valgte hun å holde tale om den vonde tiden.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- For å være ærlig så var jeg nær ved å falle helt fra hverandre. Nei, det er ikke å ta for hardt i, sa en åpenhjertig Lewinsky da hun holdt tale under Forbes Under 30 Summit in Philadelphia mandag.

- Jeg hadde dette gjentatte mantraet i hodet: Jeg vil dø, betrodde hun ifølge People.

- Over natten gikk jeg fra å være en helt privat person til en komplett ydmyket en. Jeg var den aller første personen til å få ryktet sitt totalt rasert verden over via internett, uttalte Lewinsky.

PÅ JOBB: Monica Lewinsky i Det hvite hus etter å ha fått jobb som president Bill Clintons assistent i 1995. Foto:AFP,

Twitter-debut

Sitt anstrengte forhold til nettet til tross - like før dagens Summit lanserte hun sin egen Twitter-konto.

«Nå starter jeg», og «Spent (og nervøs) for å snakke på #Under30summit», lyder hennes første meldinger. I skrivende stund har hun fått nesten 29.000 følgere.

Monica Lewinsky var 22 år gammel da hun fikk jobb i Det hvite hus i 1995. Sex-skandalen sprakk i januar 1998 etter at opptak av fortrolige samtaler mellom Lewinsky og kollegaen Linda Tripp ble kjent.

Clinton forsøkte først å dekke over skandalen, men innrømmet senere forholdet. Han ble stilt for riksrett for å ha løyet om affæren, men ble ikke avsatt.

Angrer

Etter en åpen høring hadde både Lewinsky og Clinton taushetsplikt frem til 2002 om detaljer i forholdet deres. Lewinsky samarbeidet imidlertid med forfatter Andrew Morton om biografien «Monica's Story» i 1999.

Først i mai i år utbroderte Lewinsky selv følelsene rundt det som skjedde - i en spalte i bladet Vanity Fair.

«Det er på tide å brenne alpeluen og begrave den blå kjolen», skrev 41-åringen og presiserte at hun angrer dypt og inderlig på affæren med presidenten.

«Men jeg var over gjennomsnittet romantisk. Jeg forelsket meg i sjefen min. Det skjer ofte i en 22-årings liv. Men min sjef var president i USA, og det hører med til sjeldenhetene», skrev hun.

Kjente ikke seg selv igjen

Fortsatt holder Lewinsky fast ved at det bildet som ble presentert av henne i media, ikke var riktig.

- Gjennom denne perioden innså jeg at det var to Monica Lewinskyer. Det var meg, og så var det den offentlige Monica Lewinsky - en slags merkelig karakter, konstruert av politiske grupper og av media. Lite var fakta, mye var diktning. Vennene mine kjente ikke den Monica, og ikke familien min heller. Og den Monica som står her i dag, kjente henne heller ikke, forklarte Lewinsky i dagens tale.

Lewinsky har strevd med å få jobber etter det som skjedde, men i dag bruker hun tiden på å hjelpe mennesker som har blitt offentlig ydmyket og trakassert på nettet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder