TEATERKLAR: Linn Skåber er klar for sin mest seriøse rolle på lenge på Oslo Nye Teater. Foto: Roger Neumann / VG

Linn Skåber til teateret igjen: - Deilig å gå tilbake til røttene

Komidronning Linn Skåber (41) er klar for å gjøre comeback på teaterscenen i Ingmar Bergman-klassikeren «Scener fra et ekteskap».

  • Martine Lunder Brenne

Artikkelen er over åtte år gammel

- Det er utrolig hyggelig å få komme tilbake til teateret. Det er teater jeg begynte med og det er deilig å komme tilbake til røttene, sier Linn Skåber til VG Nett.

Skåber er kjent som komiker i blant annet suksessprogrammet «Nytt på Nytt» og Atle Antonsens film «Kong Curling». Nå skal hun imidlertid tilbake til Oslo Nye Teater, hvor hun debuterte som 27-åring.

Nå skal hun spille i Ingmar Bergmans «Scener fra et ekteskap» sammen med Svein Harry Schöttker Hauge, noe Skåber gleder seg stort til.

- Jeg har aldri tenkt at jeg skulle slutte helt med teater, jeg er glad i kombinasjonen. Nå ser jeg fram til å bli skikkelig godt kjent med Svein, som er en fantastisk skuespiller, sier Skåber og fortsetter:

- Jeg var på teateret i deg. Det brakte tilbake mange gode minner.

VGTV: - Linn vil helst vente og ikke jobbe

I 1997 debuterte hun som teaterskuespiller i stykket «Mirandolina» og teatersjef Catrine Telle har lenge ønsket å få Skåber tilbake på scenen.

- Linn er en utrolig flink skuespiller, men hun har valgt å gjøre en del andre ting enn teater. Hun har et enormt komitalent, men kan også gjøre mer serøse roller. Derfor har vi lenge ønsket å hente henne tilbake, sier Telle til VG Nett.

KJENT TRIO: Linn Skåber er kanskje mest kjent som komiker i «Nytt på Nytt» sammen med Knut Nærum og Jon Almaas. Foto: Scanpix


Linn Skåber jobbet på Oslo Nye Teater i fire år etter debuten i 1997. I 2007 tok hun over etter Anne Kat. Hærland som fast paneldeltager i «Nytt på Nytt». Skåber har også vunnet flere priser for sitt arbeid som komiker - i 2006 vant hun Komiprisen for beste kvinnelige artist for sin innsats i «Utlendingen» på Centralteatret, og året etter Gullruten for TV-serien «Hjerte til hjerte».

Stykket skal regisseres av Marit Moum Aune og skal gå høsten 2012. «Scener fra et ekteskap» kom først i 1973 og hadde opprinnelig Liv Ullmann og avdøde Erland Josephson i hovedrollene.

Flere artikler

  1. Skåber tar pause i «Nytt på nytt» på nytt

  2. Linn Skåber: - Tror jeg kunne tilgitt utroskap

  3. Nytt par på scenen: Linn Skåber og Sven Nordin

  4. Spiller luksusprostituert i ny film: Linn Skåber: - Ba om lov til sexscene med venninnens ektemann

  5. Linn Skåbers far er død

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder