Ble viet av menighetsleder - feiret med lapskaus og taler

GIFT PÅ SIN MÅTE: Andreas Nørstrud og Maren Hansen ble i dag viet av en leder i menigheten han er med i. Foto: TROND SOLBERG

«Farmen»-Andreas giftet seg på sin egen måte

Søndag ble den kontroversielle «Farmen»-deltakeren Andreas Nørstrud (29) og Maren Andrea Hansen (18) viet av en menighetsleder.

Artikkelen er over seks år gammel

- Ja, det stemmer. Vi valgte en litt anonym variant. Dagen har vært veldig vellykket. Alt gikk fint, og vi fikk lovet hverandre det vi skulle, sier Andreas til VG etter vielsen på hjemstedet Tuddal.

Vielsen ble foretatt av en av lederne i menigheten Andreas Nørstrud tilhører - og ifølge den norske loven er de foreløpig ikke rettmessig gift.

Føler meg gift

- Han som viet oss har ikke vigselsrett, men jeg ser på meg selv som rettmessig gift nå. Norske myndigheter har en egen definisjon på ekteskap, mens jeg har min bibelske definisjon - og det er at det blir avgitt løfter i vitners nærvær. Jeg ble viet av samme mannen som døpte meg, forteller Andreas til VG.

Han har ennå ikke bestemt seg for om han vil gjøre ekteskapet gyldig juridisk.

- Det kan hende, jeg har ikke bestemt meg ennå.

Bunad og lapskaus

Han giftet seg med sin utkårede Maren Andrea Hansen fra Fredrikstad i landlige omgivelser i Telemark. De to giftet seg i bunad, og til middag ble det servert lapskaus.

- Jeg synes det er veldig greit å kunne bruke tradisjonelle norske drakter. De har identitet og er flotte og verdige, sier Andreas.

I august ble det kjent at Andreas Nørstrud hadde fridd til sin 18 år gamle kjæreste. De to møtte hverandre på internett for mindre enn et år siden.

Ble kjent på internett

- Vi møttes på internett og har blitt kjent det siste året, men jeg vil ikke si hvem som tok kontakt med hvem, uttalte Andreas til VG etter frieriet.

Andreas har tidligere fortalt VG at han ikke bryr seg om aldersforskjellen mellom ham og Maren som kun er 18 år. Han mener heller at det er helt riktig i forhold til eget livssyn.

- Det er helt i tråd med tradisjonen i gamle dager. Da jenta ble født, så skulle mannen hennes være så gammel at han greide å velte et lite møkkalass. Det vil si 10-12 år. Det viktigste er at mannen er moden. Jeg synes det er altfor tidlig når menn under 25 år gifter seg. Kvinner modnes fortere, og jeg synes det er bra at jenter kommer i gang tidlig.

Skape bondesamfunn

Den omstridte TV-kjendisen, som provoserte og fascinerte TV-seerne med sitt strenge kvinnesyn og religiøse holdninger, har en sønn fra et tidligere forhold. Men han har aldri vært gift.

Planen til Andreas er at han sammen med sin kone skal drive gård på gammelmåten, og at han skal være med å bygge opp en bevegelse med folk som har de samme visjonene som ham selv. Til VG har han uttalt at han vil skape sitt eget bondesamfunn.

- Jeg ønsker å lage en landsby hvor vi kan skape et fellesskap. Vi skal lage et levende museum hvor vi tar vare på gamle norske bondetradisjoner, sier han.

Provoserte mange

29-åringen fra Tuddal fikk mye blest da han var med på TV 2-programmet «Farmen», og han sjokkerte med sine holdninger. Han mener blant annet at homofili bør forbys og at mannen er kvinnen overlegen. Han er også åpen for polygami - flerkoneri.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder