HJEMME I STUA: Else Kåss Furuseth kjøpte leiligheten på Bislett i Oslo i 1998 til 900.000 kroner. - Den dagen jeg kom på vising sa den tidligere eieren: «Nå var du heldig, jeg la vegg til vegg-teppe i hele leiligheten i går». Det ble fort fjernet, sier hun.

Premiereklare Else: - Mamma hadde nok vært stolt

Else Kåss Furuseth (33) mener for mye fokus på eget utseende kan skygge over innholdet i sitt eget program. TV 2s talkshowdronning vil først og fremst ha de gode historiene, Mette-Marit som gjest og en mann hun kan gifte seg med om 10 uker.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg er veldig opptatt av Mette-Marit. Og nå har jeg spurt henne så mange ganger og sendt så mange mail om å få henne som gjest, at kongehuset har sluttet å svare. Det er litt flaut.

VG møter Else Kåss Furuseth i hennes egen leilighet på Bislett i Oslo. TV 2s talkshowdronning går i kveld i gang med sin andre sesong av «Else» på TV 2. Programmet har for TV 2s del har vært en seer- og kritikersuksess: Programmet hadde en brakdebut med 424.000 seere, og publikum fortsatte å benke seg foran tv-skjermen utover i sesongen. Søker du opp programmets navn på Twitter, er det som en solskinnshistorie å regne. Nå lover hun å kvesse klørne for å få enda mer magi, humor og gode prater i studio.

- Men det kommer jo til å bli forandringer i denne sesongen. Jeg gjorde noen nybegynnerfeil i forrige sesong. Et eksempel er da Trygve Hegnar forteller i studio han hadde kreft. Da sa jeg noe sånn som: «Men går det bra, da»? Og da han fortalte at det gjorde det, så tenkte jeg at det var jo bra, og skiftet tema uten å dvele noe mer med det. Ha-ha. Men jeg tar ikke så mye selvkritikk, det viktigste er jo at han har det bra nå.

- Hva mener du var det beste fra forrige sesong?

- Jeg likte så godt da Åse Kleveland oppfordret andre til å gi mer faen. Da var det noe som falt på plass i meg. Og da Harald Eia fortalte at han ble rørt over å bli rørt av å bli pappa. Det synes jeg var fryktelig morsomt, sier hun, og ler høyt.

DRONNINGEN AV NIPS: DRONNINGEN AV NIPS: Else Kåss Furuseth har en leilighet full av nips. - Jeg har ikke så god smak nødvendigvis, jeg bare elsker pynteting, sier Else.

Mens Instagram og sosiale medier florerer over at kvinnelige programledere som gir sine skjønnhetstips om hvordan de får perfekt hud, hår eller sminke på TV - dukker Else selv gjerne opp med bustete hår, ringer under øya og null sminke på sitt eget program. På Instagram er skjønnhetstips byttet ut med egen dobbelthake og selvutleverende vitser. Hun mener det er viktig å huske på at TV-jobben ikke handler om henne, men om gjestene som er i studio.

- Altså, hvis jeg står på toalettet på Storosenteret og intervjuer noen, så tenker jeg at det er irrelevant for innholdet om jeg har pudder på meg eller ikke. Men det handler mer om hvem jeg er, enn at det er en nøye, gjennomtenkt feministisk handling å være usminket på TV, sier hun.

- Dersom jeg hele tiden skal tenke på hvordan jeg ser ut når jeg er på TV, så hadde det blitt liten tid til å tenke på hva de jeg prater med faktisk sier. Og selv om programmet har mitt navn, så handler det ikke om meg, men om gjestene mine.

- Hvor opptatt er du av å ta deg bra ut?

- Det man ser på TV er jo «as good as it gets». Det beste med TV 2 er jo sminken. Det er mange kvinnelige programledere som sier at man heller vil ha respons på at man er flink enn at man er pen. Det tror jeg det er bare pene folk som kan si. Etter at jeg har vært på sending, pleier jeg ikke å vaske håret på to-tre dager. For jeg har ikke sjans til å få det til så pent selv, sier hun.

LANGT FRA SELVSENTRERT: Else Kåss Furuseth mener gjestene er det som skal være i fokus når hun i kveld går på lufta, ikke hennes eget utseende. Her på premeierefest. Foto: Jørgen Braastad.

For å få oppmerksomhet rundt kveldens premiere, gikk Else i forrige uke ut på sosiale medier og lovte at hun skal gifte seg i siste program av «Else» dersom hun runder en million likes på sin fanside på Facebook.

Har du lyst til å se Else som brud, lik siden hennes her.

Foreløpig er det bare et problem: Datinglivet er ikke-eksisterende - og programmet mangler 991.000 likes for at brudedrømmen skal gå i oppfyllelse.

- Det er dessverre ikke så mye dating. Det er synd. Og jeg tenker jo at grunnen til at det ikke er noe datingliv, er fordi jeg ikke har tid til det. Men det er feil, det også. Hallo: Jonas Gahr Støre er gift, og han reder verden hver eneste dag. Så jeg vet ikke helt hvorfor det ikke skjer noe. Det hadde vært en bonus med en kjæreste, jeg innrømmer det.

- Kan det være vanskeligere å få kjæreste når man er kjent?

- Nei, jeg tror heller det blir enklere. Ha-ha.

I tillegg til å jobbe med sitt eget talkshow, skal hun fremover stå på Nationaltheatret med forestillingen «Kondolerer». Forestillingen tar utgangspunkt i moren og brorens selvmord.

- Tenker du at det er synd at moren din ikke får med seg suksessen din på TV og på scenen?

- Jeg tenker i alle fall at mamma hadde likt forestillingen om henne. Og det sier jeg jo i showet mitt også: Hun hadde syntes det var veldig flott at den er på hovedscenen på Nationaltheatret med kongebalkong. Og når det kommer til TV-biten, så hadde hun nok vært stolt der også. Det er jo ikke akkurat noe å skamme seg over, sier hun, og smiler.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder