PÅ VEI: Kong Carl Gustaf og dronning Silvia er på vei til Victoria og Daniel for å treffe barnebarnet. Foto: Aftonbladet

Kongeparet på vei for å treffe barnebarnet

Kong Carl Gustaf (65) og dronning Silvia (68) skal ta det første bildet av prinsessen

(VG Nett) Den svenske kongen og dronningen er på vei til Haga slott for å hilse på kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniels (38) baby for aller første gang.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er svenske Aftonbladet som melder at kongeparet er på vei til slottet for å besøke de nybakte foreldrene og ikke minst den lille prinsessen.

Besøket vil skje på Haga slott, ettersom kronprinsesse Victoria og prins Daniel allerede har forlatt sykehuset Karolinska, melder Aftonbladet.

SÅ STOR: En stolt prins Daniel viste med hendene hvor stor han nyfødte datter er. Foto: Scanpix


Tidlig torsdag morgen ble kronprinsesse Victoria og prins Daniel foreldre for første gang. De to har fått en liten jente, fortalte en rørt prins Daniel til pressen, få timer etter fødselen.

Victoria har tidligere fortalt at det er hennes far, kong Carl Gustaf, som skal ta de første bildene av sitt barnebarn. Det er også han som skal annonsere den nyfødtes navn og tittel i morgen, fredag.

Men allerede nå er altså både han og dronning Silvia på vei for å møte prinsessen. Kongeparet har gledet seg stort til nettopp dette, sier Aftonbladets kongeekspert Jenny Alexandersson.

- De har lengtet like mye etter denne babyen som Daniel og Victoria, så det er viktig for dem å være blant de første som får se henne, sier Alexandersson.

Derfor er det sikkert også stas for morfar Carl Gustaf at hans første barnebarn skal få leke i samme lekestue som han selv gjorde, på tomten til Haga slott.

Kongeekspert Jenny Andersson forteller dessuten at den lille prinsessen vil få mange jevnaldrende lekekamerater.

- Victoria og Daniel har mange vennepar som har små barn, sier hun i Aftonbladets live-sending.

Prinsessen kan også få en rekke kongelige lekekamerater, blant annet Ingrid Alexandra som også er tronarving.

VG Nett kommer tilbake med mer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder