VAKKERT HJEM: Kronprinsesse Victoria og kronprins Daniel har allerede funnet seg til rette på Haga slott. I går fikk deres nyfødte prinsesse komme hjem for første gang. Foto: Aftonbladet / Scanpix

Slik blir prinsessens oppvekst på Haga slott

Spesialinnredet barnerom ** Renovert for 38 millioner ** Enorm bakgård

(VG Nett) Sveriges nye prinsesse skal vokse opp i et drømmehjem. Soverommet hennes er spesialinnredet og ligger rett ved siden av foreldrene kronprinsesse Victoria (34) og prins Daniel (38) sitt.

Martine Lunder Brenne
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det har lenge vært klart at den lille prinsessen kan tilbringe sin første tid på Haga slott i Stockholm. Kronprinsesse Victoria og Daniel flyttet inn i november i fjor og allerede åtte timer etter fødselen torsdag morgen var de tilbake i hjemmet.

Der fikk de besøk av både Carl Philip og Sofia, samt besteforeldrene kong Carl Gustaf og Silvia.

BAKGRUNN: En stolt pappa Daniel: - Vi har fått en veldig søt prinsesse

NYBAKTE FORELDRE: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel på vei hjem fra sykehuset etter å ha fått sin første datter. Foto: Kungehuset.se

Med tiden vil prinsessen kunne leke i morfarens gamle lekestue på tomten, ettersom den er renovert. Det er også resten av drømmehjemmet, for hele 38 millioner kroner, skriver Aftonbladet.

- Jo, det er et fantastisk sted å bo og sikkert også vokse opp. Så det føles veldig fint at vi får bo der, sa en høygravid kronprinsesse Victoria til Aftonbladet i februar.

BILDESPESIAL: Se bildene fra sykehuset her

Den kongelige eiendommen har en bakgård på over 7,8 hektar, eller 11 fotballbaner om man vil. Prinsessen skal vokse opp i det hvite slottet på eiendommen, som består av 45 rom.

Blant dem er et helt spesielt innredet barnerom til tronarvingen, vegg i vegg med foreldrenes soverom. Og selv om veien er kort til mamma og pappa vil prinsessen ha en egen barnepike og livvakter som følger henne døgnet rundt, skriver Aftonbladet.

VGTV: Prins Daniel møtte pressen

Kongeekspert Kjell Arne Totland beskriver Haga som et nydelig sted å vokse opp for en liten prinsesse.

- Det romantiske huset har faktisk flere barneværelser, og er omgitt av en stor park, sier Totland.

Kanskje vil også flere prinsesser få leke i den store parekn rundt Haga slott. Svenskeprinsessen kan nemlig få en rekke kongelige lekekamerater og flere av dem er tronarvinger som henne selv - for eksempel kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marits Ingrid Alexandra.

Hvilken navneskilt som skal stå på prinsessens rom venter nå mange i spenning på. Dagen etter fødselen, fredag, skal kong Carl Gustaf kunngjøre både navnet og tittelen til den nyfødte.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder