PÅ SCENEN: Poplegenden er her fotografert under en konsert på Stade de France i Saint-Denis utenfor Paris i juni 2011. Foto: Bertrand Guay Afp

CNN: Prince hadde smertestillende på seg da han døde

Etterforskningen viser at Prince var i besittelse av reseptbelagte smertestillende legemidler da han ble funnet død, melder CNN.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Ifølge TV-kanalen ble legemidlene funnet både på superstjernen selv og ellers i huset.

Lokalavisen The Star Tribune i Minneapolis melder også at reseptbelagte piller ble funnet i artistens hjem.

Avisen melder at etterforskerne nå arbeider med å undersøke hvorvidt de reseptbelagte medisinene var medvirkende årsak i dødsfallet.

Fly måtte nødlande

Opplysningene er ikke offisielt bekreftet av politiet.

Visste du dette? Prince kan ha reddet Eric Claptons liv

Dødsårsaken er ikke klar, men politiet har tidligere opplyst at ingenting tyder på at Princes død var et selvmord. Artisten skal ikke ha hatt noen synlige skader da han ble funnet død.

Seks dager før dødsfallet måtte artistens privatfly nødlande. Flere medier har sitert anonyme kilder på at artisten da måtte bli behandlet for en overdose, men disse meldingene er ikke bekreftet.

Ifølge CNN jobber etterforskerne ut ifra den samme teorien. De mener hendelsen var en reaksjon på smertestillende.

Superfan forteller: – Slik var festene hos Prince

Spekulert i smertestillende-bruk

Prince, som egentlig het Prince Rogers Nelson, ble funnet død 21. april i en heis i sitt hjem Paisley Park utenfor Minneapolis i Minnesota, 57 år gammel.

Helt siden dødsfallet har det vært spekulert i artistens bruk av smertestillende. Han skal ha slitt med hoftesmerter i minst elleve år – men unngått operasjon på grunn av religiøs overbevisning.

Ifølge svogeren Maurice Phillips skal Prince ha jobbet 154 strake timer før han døde. Søndag ble han kremert og bisatt i en privat seremoni.

VGs anmelder Morten Ståle Nilsenomtaler Prince som «pophistoriens største multitalent». Les hele kommentaren her.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder