EN AV FRIERNE: Sunna-Inga Gaup Aamot er en av årets ti friere som skal møte bonden Sondre Stubrud i kveldens «Jakten på kjærligheten». Her er hun avbildet i sammenheng med «Anno»-innspillingen som gikk på NRK tidligere i år. Foto: NRK

«Anno»-stjerne deltar i «Jakten på kjærligheten»: – Fryktelig pinlig

Sunna-Inga Gaup Aamot gjorde seg bemerket i NRKs realityserie tidligere i år. Nå debuterer hun på dating-fronten hos TV 2.

  • Linn-Christin Marthinussen

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg har jo aldri vært på date før. At min første kanskje blir vist på tv, er jo så kleint at halvparten kunne vært nok, sier en lattermild Sunna-Inga Gaup Aamot (28) til VG.

Mandag kveld er det duket for den andre episoden i «Jakten på kjærligheten» på TV 2, hvor bøndene endelig skal få møte sine friere gjennom speeddating.

Les også: Disse bøndene får ikke fortsette i «Jakten»

Etter en nøye gjennomgang av brevene, kommer det altså frem at Sondre Stubrud (29) blant andre har valgt ut Gaup Aamot som en av ti potensielle partnere.

PÅ DATE: Sunna-Inga Gaup Aamot ble meldt på «Jakten» etter at hennes tante tipset henne om å skrive til Sondre Stubrud (29). Foto: TV 2

– Snu i døren

På tross av at duoen hadde kjennskap til hverandre fra tidligere skolegang, var dette ikke en faktor som gjorde sammenkomsten noe enklere – hvert fall om man skal tro Gaup Aamot.

– Speed-daten var fryktelig pinlig. Da han satt der og så fryktelig alvorlig ut, hadde jeg egentlig bare lyst å snu i døren. Jeg synes imidlertid at vi pratet greit i lag, men jeg forbanner meg litt over at jeg var så fnisete og rastløs, sier hun og ler.

Den oppmerksomme seer vil nok dra kjensel på Gaup Aamot fra tidligere av. Hun deltok nemlig i årets sesong av «Anno» på NRK, hvor realitydeltageren blant annet gjorde seg bemerket for å ta en klar lederrolle.

Les også: Dette er «Anno»-finalistenes beste minner

– For min del var deltagelsen i «Anno» mye enklere. Der var det snakk om å prate om og rundt det man hadde gjort og opplevd – ikke om kjærlighetslivet. Jeg har lett for å gråte og viser følelser, sier hun og fortsetter:

– Når jeg er sint, så er jeg som en stor, svart tordensky som går rundt, og de fleste viker unna, for å si det sånn! Når det kommer til å prate om kjærlighetslivet til Gud og hver mann, da blir det for meg veldig rart. Og ubehagelig.

– Høy på adrenalin

På tross av å tråkke utenfor sin egen komfortsone, forklarer Gaup Aamot at det var en spennende og uvanlig opplevelse å delta på speed-daten.

– Rett etter daten var jeg så høy på adrenalin, at det tok litt tid før jeg fikk roet nervene. De mannfolkene vet å sette meg ut, sier hun og ler.

I episoden kommer det altså frem at Gaup Aamot tidligere var litt betatt av Stubrud da de gikk på skole sammen. At hun ikke tok initiativ den gang, angrer hun imidlertid ikke på.

Les også: Slik gikk det med fjorårets par

– Nei, jeg kan ikke si at jeg angrer. Da hadde jeg mest sannsynlig aldri opplevd det jeg har gjort frem til nå. Valgene jeg har tatt siden den gang, angrer jeg ikke på. Jeg tror kanskje det sto på selvtilliten den gang, men blir man først kjent med meg nå, så går praten så til de grader.

Hvorvidt Stubrud velger Gaup Aamot som en av frierne som får bli med videre til gruppe-date, gjenstår å se.

Selv har hun imidlertid gjort seg opp flere tanker om hva hun ser etter i et forhold.

– Drømmemannen min er vel en fyr som ikke tar meg for gitt og som aksepterer meg for den jeg er. Når det gjelder selve forholdet leter jeg etter nærhet og støtte, og en man kan ha et godt samarbeid med – blant annet.

– Stor respekt

Overfor VG forklarer Sondre Stubrud at han oppfattet Gaup Aamot som noe nervøs. Likevel roser han frieren for å ta det hele på strak arm.

– For min del var det ikke så pinlig, men jeg tenker at det er ekstra tøft at hun hiver seg utpå dette, når man aldri har vært i en lignende situasjon tidligere. Det står det stor respekt av, sier han.

Stubrud forteller videre at duoen har hatt kjennskap til hverandre i ti år, men at de aldri har delt en skikkelig samtale før.

– Jeg ble litt overrasket da jeg så at hun hadde sendt brev, men det var veldig hyggelig. Under speed-daten føler jeg at vi fikk en god prat sammen, og når det gjelder mitt alvorlige ansiktsuttrykk, så er det ingenting å bekymre seg over, sier han lattermildt.

Flere artikler

  1. Disse bøndene får ikke fortsette i «Jakten»

  2. «Jakten»-frier Ingvild Bergum Berget fikk kalde føtter

  3. «Jakten»-Ruben nekter å svare på kjæreste-spørsmål

  4. «Jakten»-paret fikk TV-kamera opp i sengen

  5. Else ble vraket i «Jakten» – gikk rett til nytt sjekke-TV

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder