VÅKN OPP: Kronprins Frederik sovnet midt under bryllupseremonien til en god venn i helgen. Kronprinsesse Mary prøvde så godt hun kunne å vekke ham.Foto: Mark Doyle / Splash News Foto:Mark Doyle / Splash News,

Febrilsk prøvde Mary å vekke ham: Kronprins Frederik sovnet i bryllup

...og en australsk mediekommenator klager over at kronprinsessen er altfor prektig og etterlyser en god gammeldags kongelige skandale

Den danske kongefamilien er kjent for et godt sovehjerte, særlige under Folketingets åpningstaler. Men at
selveste party-prinsen, kronprins Frederik sovnet midt under en bryllupseremoni i helgen, har vakt både munterhet og oppsikt.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det var ikke et hvilket som helst bryllup Frederik og Mary var i heller. Brudgommen, den kjente danske, London-baserte restauratøren, Søren Jessen, er nemlig en av kronprinsens eldste og beste venner. Derfor var selvfølgelig det danske kronprinsparet selvskrevne gjester da han og den irske skuespilleren Flora Montgomery, giftet seg i den irske landsbyen Greyabbey helgen.

Kanskje var det reisen, kanskje var det hardt arbeidspress, men det vakte likevel både oppsikt, undring og ikke minst munterhet langs med benkeradene, da den danske tronarvingen regelrett snorksov under bryllupsseremonien.

BRUDEPARET: Det var mange kjente mennesker, kongelige og adelige på plass da skuespilleren Flora Montgomery giftet seg med kronprinsens kamerat Søren Jessen i helgen. Foto:Liam Mcburney,Pa Photos

Mary, som tar sine plikter svært alvorlig, ble mildest talt stresset og gjorde alt hun kunne for å vekke ektemannen. Pirket og dunket borti ham gjentatte ganger, før han ble våken nok til å gjenoppta både sine vennskapelige og kongelige plikter.

Godt var nok det. Gjestene var mange og kjente, skriver Ekstra Bladet. Og når han fikk søvnen ut av øynene kunne den danske avisen konstatere at til tross for at det er ti år siden de giftet seg , så kronprinsparet stadig vekk like nyforelsket ut der de beveget seg i selskap med folk som Orlando Bloom, kjent fra filmer som «Ringenes herre» og «Pirates of the Carribbean».

KVIKK OG RASK IGJEN: Det danske kronprinsparet slik man er vant til å se dem. Tilstede og på plass. Foto:Liam Mcburney,Pa Photos

Men at kronprins Frederik sovnet under et bryllup, er neppe nok til å blidgjøre spaltisten Andrew Hornery i den australske avisen Sidney Morning Herald som i gårsdagens avis klaget over at Mary er altfor prektig og etterlyste en og annen skandale.

- Kronprinsesse Mary er i øyeblikket den minst skandalebefengte kongelige person på jordens overflate. Hun er faktisk så fullstendig plettfri at hun er i ferd med å bli glemt fullstendig. Hennes blod er mere beige enn blått, skriver den australske kommentatoren.

Den danske avisen BT, poengterer i sin omtale at akkurat som så mange andre, hadde Hornery store forventninger da Mary Donaldson for ti år siden i Vor Frues Kirke i København, giftet seg med den danske kronprinsen og ble dansk kronprinsesse.

- Det var et eventyr. Men hun er blitt så altfor perfekt. Det er ikke et hårstrå på hennes hode som ligger feil. En god gammeldags skandale som bare de kongelige kan lage, hadde jeg ønsket meg, skriver spaltisten i en av de store australske avisene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder