NÅ SOM KVINNE: For første gang viser nå Bruce Jenner (65) seg som kvinne. Her er Jenner på coveret til Vanity Fair. Foto:AP/Faksimile Vanity Fair,

Bruce Jenner på forsiden av Vanity Fair: – Kall meg Caitlyn

Nå viser Bruce Jenner seg som kvinne for første gang - på forsiden av magasinet Vanity Fair. – Når dette coveret kommer ut, er jeg fri, sier Jenner.

  • Marie Kingsrød
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Etter det svært omtalte kjønnsskiftet til Jenner, blir 65-åringen nå portrettert som kvinne i bladet Vanity Fair. Til magasinet sier Jenner, som formelt heter Bruce, følgende: «Kall meg Caitlyn».

Allerede har Jenner laget en ny Instagram-profil under navnet Caitlyn Jenner. Her har 65-åringen hittil fått over 181.000 følgere. På Twitter har Jenner slått rekorder. Ingen på Twitter har noensinne fått så mange følgere (over en million), på så kort tid, som Jenner, ifølge Pz Feed.

VG skrev søndag om at både TMZ og People meldte at Jenner vil vise seg for verden som kvinne for første gang i sommer – på omslaget av Vanity Fair. Bildene av coveret ble publisert i dag, og utgaven blir i salg i juli.

Vanity Fair skriver at bildene ble tatt hjemme hos Jenner.

– Hver dag gikk han rundt og bar på hemmeligheter fra morgen til kveld. Caitlyn har ingen hemmeligheter. Når dette coveret kommer ut, er jeg fri, sier Jenner i en video av coveret på Instagram.

Dette skriver Jenner på Twitter: «Jeg er så glad etter å ha strevet så lenge med å leve med meg selv. Velkommen til verden Caitlyn. Kan ikke vente med at du skal bli kjent med henne/meg.»

VG+ kommentar: Skal vi transe? TV- og underholdningsbransjen har skapt et vendepunkt for dem som er født i feil kropp.

Berømt fotograf har tatt bildene

Det er en legendarisk fotograf som har tatt cover-bildene. Annie Leibovitz (65) er en av tidenes mest stilskapende og innflytelsesrike fotografer, med en lang rekke ikoniske bilder på CV'en. Hun jobbet som fotosjef i Rolling Stone på syttitallet. På åttitallet var hun med på å definere nettopp Vanity Fairs visuelle uttrykk.

Bruce Jenners coverstory vil etter alt å dømme sammenfalle med den planlagte dokumentarserien som følger hans forvandling fra mann til kvinne.

Jenner har blitt hyllet for sin åpenhet om dette.

LES OGSÅ: Kylie Jenner har slitt med farens kjønnsskifte

– Jeg er en kvinne

Jenner er tidligere olympisk idrettsutøver, og har vært en godt synlig TV-personlighet det siste tiåret, via programserien «Keeping Up With The Kardashians». Jenner er stefar til søstrene Kim, Kourtney og Khloe, samt lillebror Robert Kardashian, og far til søskenflokkens to yngste, Kendall og Kylie Jenner.

Det var i april at Jenner først snakket ut om kjønnsskiftet sitt.

– Jeg er en kvinne. Hjernen min er mye mer feminin enn maskulin. Gud ga meg en kvinnes sjel, sa Jenner i intervjuet med ABCs stjernereporter Diane Sawyer - og tar håret ut av en hestehale og lar det henge løst.

Jenner understreker at han ikke føler seg om en kvinne fanget i en herrekropp.

– Jeg hater den type uttrykk. Jeg er ikke fanget i noens kropp. Jeg er meg. Men Bruce lever en løgn. Hun er ikke en løgn. Nå orker jeg ikke mer, sier seksbarnsfaren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder