POPSTJERNE: Cliff Richard er en av Storbritannias mest populære sangere. Her under en konsert i Oslo Spektrum i mai 2014. Foto:Trond Solberg,VG

Utvidet etterforskning av Cliff Richard

Artisten avviser overgrepsanklager

Overgrepsetterforskningen av artisten Cliff Richard har økt betydelig i omfang og dreier seg om flere anklager, opplyser britisk politi.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Utvidelsen av etterforskningen av 74 år gamle artisten, som er kjent for slagere som «Living Doll», «Congratulations» og «Devil Woman», betyr at det fortsatt ikke er klart når en eventuell tiltale kan være klar.

– Har aldri antastet noen

Det opplyser politiet i South Yorkshire til BBC.

I fjor ransaket politiet Richards luksusleilighet i Berkshire i det sørlige England. Det ble gjort i forbindelse med en gammel anklage mot ham om seksuell utnyttelse av en mindreårig gutt på 80-tallet.

Richard, som er Storbritannias tredje mest solgte artist etter The Beatles og Elvis, sier selv at anklagene er «absurde og usanne».

– Politiet har ikke gitt meg noen detaljer. Jeg har aldri i mitt liv antastet noen, og jeg er overbevist om at sannheten vil komme fram, sier han.

Mangeårig suksess

Cliff Richard er blant Storbritannias mest suksessrike artister, og har helt siden slutten av 50-tallet vært en folkekjær artist.

Han har solgt over 21 millioner singler – mer enn noen annen mannlig artist fra Storbritannia.

I likhet med ikoner som Elvis Presley og Little Richard var det «rock and roll» som var sjangeren han bergtok musikkglade mennesker med over hele verden.

Gjennom sin nesten 50 år lange karriere har han gitt ut over 130 singler, album og EP’er som har nådd topp 20-plassering på de britiske hitlistene.

Her er det siste intervjuet VG gjorde med ham i desember 2013.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder