PLUS SIZE-MODELL: Undertøysmodellen Ashley Graham kan nå sette en kampanje for Sports Illustrated på CV-en. Foto: Fernando Leon , Afp

Sports Illustrated med mangfold-kampanje

I årets utgave av bikininummeret til Sports Illustrated er det både eldre og større modeller med.

  • Felicia Alvsing

Artikkelen er over fire år gammel

I en ny kampanje, «Swimsuits For All», i det velkjente amerikanske magasinet, har de byttet ut de vanlige modellene sine og fått et større mangfold. Med i dette bikininummeret er nemlig pluss size-modellene Ashley Graham og Philomena Kwao med. Graham annonserte selv nyheten på Instagram.

– Det er offisielt – jeg er en Sports Illustrated-modell! Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Takk til alle som sto opp for formfulle kropper – våre stemmer ble hørt, skriver hun under et bilde fra bikiniutgaven.

VG+: Slik ble Kate Upton cover-dame på Sports Illustrated (krever innlogging)

I tillegg til at Graham og Kwao er med, har Sports Illustrated også hanket inn den den eldre garde. Nicola Griffin er med sine 56 år nemlig den eldste bikinimodellen i magasinets historie. I et intervju med Daily Mail sier hun at photoshooten er det beste hun har gjort noensinne.

– Det handler ikke bare om å være 20 år og være 177 centimeter høy. Vi er lei av det! Vi er alle i ulike aldre og størrelser, og det er det vakre med det. Vi er ekte kvinner, sier hun.

De «ekte» kvinnene pryder altså kun kampanjen, med emneknaggen #SwimForCurves, ikke forsiden. Til tross for det er det disse kvinnene og deres kampanje som har fått mest oppmerksomhet i mediene.

Husker du? «Norske» Christine i Sports Illustrateds badedraktnummer

Les også

Mer om

  1. USA
  2. Medier

Flere artikler

  1. Frodige Ashley kuppet gjev forside

  2. Pluss content

    Kvinnekroppene som bryter tabuer

  3. 80-tallsikon poserer med døtrene i Sports Illustrated

  4. Danielle Herrington kuppet årets heftigste bladforside

  5. Chrissy Teigen innrømmer brystimplantater

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder